Jak překonat věčnou lenost?

Lenost je jednou z těch vlastností, které můžete ovládat a nekompromisně nad ní zvítězit, aniž by vám nadále obtěžovala život. Zvláště, pokud se jedná o pravidelný pohyb.

Věřte, že taková lenost se dá správným přístupem snadno přemoci.

Pohyb ke zdravému životnímu stylu rozhodně patří, a pokud se chcete cítit dobře a být zdraví, rozhodně se bez něj v životě neobejdete.

Věřte, že i ten největší odpůrce sportu si najde nějakou tu aktivitu, která mu nakonec nebude vadit a bude mu do života kromě zdraví přinášet i více radosti.

Pár tipů jak nedat lenosti šanci a zařadit do svého života pohyb

Motivace

Motivace je důležitá v každém ohledu, jak pro dodržování jídelníčku, tak pro zařazení pravidelných pohybových aktivit do svého života.

Najděte si něco, co vás bude ve chvíli lenosti motivovat natolik, že ten zadek z gauče zaručeně zvednete.

Může to být fotka vaší vysněné postavy, dobrá a zdravá večeře, která na vás bude čekat, anebo ten pocit blaženosti a uvolnění, který vás po vydařeném tréninku čeká.

Na každého platí něco jiného, proto se pokuste najít si tu pravou motivaci právě pro vás.

Stanovený plán

Pokud si nastavíte pravidelný režim a nebudete pohyb jen tak ledabyle odkládat na později, po nějakém čase si zvyknete a už vás ani lenost nebude přemlouvat, abyste zůstali doma.

Vždy hledejte důvod své lenosti a řekněte si, co lepšího máte na práci než splnit si svoje povinnosti a užívat si posléze ten pocit.

Nastavte si pravidla tak, aby měla reálný základ a dala se snadno dodržovat. Uvidíte, že pravidelný rozvrh vám vnese do života mnohem více pořádku a uchrání vás před nic neděláním.

Dostatečný spánek

Nedostatečný spánek může být jedním z původců lenosti. Pokud si v noci vaše tělo dostatečně neodpočine, může se stát, že lenost vás přeci jen přemůže.

Jednou z hlavních příčin lenosti je i únava, proto dbejte na to, aby vám bezesná noc nezhatila vaše plány na další den. Zkuste uléhat každý den ve stejnou hodinu a stejně tak si nařiďte i pravidelný budíček.

Tělo se dokáže nastavit na určité biologické rytmy, vy budete uléhat včas a únava už nebude mít šanci.

Zdravý jídelníček

Ano, strava může být jedním z hlavních problémů všech lenochů. Pokud ve svém jídelníčku nemáte dostatek všech základních živin a stravujete se převážně nevyváženě, můžete se potýkat s nedostatkem energie, daleko větší únavou i leností.

Dbejte proto na pestrý jídelníček plný všech důležitých složek a uvidíte, že energie i chuť do života náhle vzroste.

Zbavení se narušitelů

Co je nejčastější důvod odkládání naplánovaných věcí? Může to být televize, internet, telefon i další narušitelé vašeho programu.

Pokud máte něco v plánu udělat, jednoduše se oprostěte od všeho ostatního, co by vás mohlo nějakým způsobem rozptylovat a rušit.

Jakmile uděláte na svém stole i ve svých myšlenkách pořádek, lenosti se vyhnete obloukem.