Sdílej se svými přáteli...

3 recepty našich babiček, po kterých se netloustne

Dietní recepty, které naše babičky odpradávna vaří

Máte za to, že kuchyně našich babiček je spíše tou, po které se tloustne? Pravda je jiná.

Mezi recepty našich babiček najdete i ty, které se skvěle hodí do zdravého jídelníčku nebo do diety.

Publikováno: 11.2.2019



Před konzultací
−12 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

Jahelník s jablky

Ingredience:

Postup:

  1. Jáhly spařte několikrát horkou vodou, abyste je zbavili hořkosti.
  2. Poté je uvařte dle návodu, ve vodě a mléku.
  3. Mezitím si nastrouhejte jablka, které posléze vmíchejte do jáhel, oslaďte dle potřeby a přidejte ořechy.
  4. Směs dochuťte skořicí a dejte zapéct do mísy na cca 180 °C na 20 minut přikryté, a poté dalších 10 minut odkryté.
  5. Jahelník pečte dozlatova a podávejte vlažný!

Kachní prsa na pomerančích

Ingredience:

  • 500 g kachních prsou
  • 2 pomeranče
  • 1 velká cibule
  • 400 g brambor
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl
  • tymián

Postup:

  1. Pekáč vymažte řepkovým olejem, přidejte do něj nakrájenou cibuli a 1 oloupaný pomeranč na kousky.
  2. Mezitím si z druhého pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s olejem, tymiánem, solí a medem. Touto marinádou pak potřete prsa.
  3. Marinovaná prsa následně vložte do pekáče.
  4. Nakrájejte si brambory na kostičky a dejte je do pekáče ke kachně.
  5. Zbytek marinády vlijte taktéž do pekáče.
  6. Pekáč přiklopte a dejte do trouby na 150 °C, dokud nebude maso i brambory hotové (cca 2 hodiny).
  7. Obsah pekáče průběžně podlévejte a dopečte posledních 20 minut na vyšší teplotu. Dobrou chuť!

Pučálka naslano se sýrem

Ingredience:

  • 300 g žlutého hrachu
  • voda
  • 1 lžíce řepkového oleje nebo másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý sýr

Postup:

  1. Hrách nechejte naklíčit (nejprve 24 nechejte máčet, pak vodu slijte a hrách začne klíčit – pravidelně proplachujte).
  2. Až budete mít hrách naklíčený, rozhřejte si v pánvi olej nebo máslo a přidejte hrách.
  3. Hrách opékejte cca 5 minut a dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
  4. Hotový hrách, jemně nasládlý a křupavý, podávejte s čerstvým sýrem.

Na nic nečekejte. Objednejte se do Světa zdraví dnes za akční cenu 200 Kč.
Běžná cena za konzultaci je 600 Kč. Udělejte první krok již dnes!
Chci konečně zhubnout
O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život