5 nejdietnějších úprav kuřecího masa

Kuřecí maso má na rozdíl od červeného mnohem méně kalorií, v případě, že tedy nekonzumujete kůži a tučné části ze stehen.

Pokud i vy máte v oblibě kuře, neváhejte a vyzkoušejte několik tipů, jak kuře upravit dietně a přesto velmi chutně.

Kuře pečené na medu

Ingredience:

  • kuře bez drobů v celku
  • 5 lžic medu
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • 3 stroužky česneku
  • kokosový tuk

Postup:

  1. Kuře omyjeme a z každé strany vetřeme sůl a pepř.
  2. Poté kuře vložíme na pekáč vymazaný kokosovým tukem a posypeme sušeným zázvorem.
  3. Nakonec ke kuřeti přidáme stroužky česneku a polijeme medem.
  4. Kuře dáme péct asi na hodinu a patnáct minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů.

Kuřecí prsa plněná špenátem a mozzarelou

Ingredience:

  • kuřecí prsa
  • listový špenát
  • mozzarella
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek

Postup:

  1. Kuřecí prsa naklepejte, naplňte špenátem a mozzarelou, navrch posypte solí, pepřem a sušeným česnekem.
  2. Poté je dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 30 minut.
  3. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo bramborami.

Kuře pečené v alobalu s bramborami a žampiony

Ingredience:

  • kuře v celku bez drobů
  • sůl
  • pepř
  • sušené chilli
  • brambory
  • žampiony
  • petržel

Postup:

  1. Kuře omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme do alobalu na plech společně s pokrájenými bramborami a žampiony.
  2. Na vrch posypeme petrželkou a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 80 minut.

Kuřecí salát s hroznovým vínem a jogurtem

Ingredience:

  • kuřecí prsa
  • 200g bílého jogurtu
  • ledový salát
  • hroznové víno
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • rajčata

Postup:

  1. Kuřecí prsa okořeňte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Poté je orestujte zlehka na pánvi a dochuťte dle potřeby.
  3. Kousky kuřete podávejte na ledovém salátu s rajčaty a jako zálivku použijte bílý jogurt smíchaný s hořčicí.

Kuře na víně a pomerančích

Ingredience

  • kuřecí plátky
  • bílé víno
  • 2 pomeranče
  • sušené chilli
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička skořice
  • olivový olej

Postup:

  1. Kuřecí plátky omyjte, potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Poté je zlehka posypte sušeným chilli a přidejte i skořici.
  3. Pomeranč nakrájejte na plátky a dejte ke kuřeti marinovat na dvě hodiny do lednice.
  4. Po dvou hodinách kuře vyjměte z lednice a orestujte z každé strany dvě až tři minuty.
  5. Poté podlijte kuřecí plátky trochou vína a vody a poduste několik minut do změknutí.
  6. Hotové kuřecí plátky podávejte s pečenými bramborami ve slupce a jako dip použijte nízkotučný tvaroh s petrželkou.