Kuřecí maso má na rozdíl od červeného mnohem méně kalorií, v případě, že tedy nekonzumujete kůži a tučné části ze stehen.
Pokud i vy máte v oblibě kuře, neváhejte a vyzkoušejte několik tipů, jak kuře upravit dietně a přesto velmi chutně.
Kuře pečené na medu
Ingredience:
- kuře bez drobů v celku
- 5 lžic medu
- sůl
- pepř
- zázvor
- 3 stroužky česneku
- kokosový tuk
Postup:
- Kuře omyjeme a z každé strany vetřeme sůl a pepř.
- Poté kuře vložíme na pekáč vymazaný kokosovým tukem a posypeme sušeným zázvorem.
- Nakonec ke kuřeti přidáme stroužky česneku a polijeme medem.
- Kuře dáme péct asi na hodinu a patnáct minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů.
Kuřecí prsa plněná špenátem a mozzarelou
Ingredience:
- kuřecí prsa
- listový špenát
- mozzarella
- sůl
- pepř
- sušený česnek
Postup:
- Kuřecí prsa naklepejte, naplňte špenátem a mozzarelou, navrch posypte solí, pepřem a sušeným česnekem.
- Poté je dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 30 minut.
- Podávejte s grilovanou zeleninou nebo bramborami.
Kuře pečené v alobalu s bramborami a žampiony
Ingredience:
- kuře v celku bez drobů
- sůl
- pepř
- sušené chilli
- brambory
- žampiony
- petržel
Postup:
- Kuře omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme do alobalu na plech společně s pokrájenými bramborami a žampiony.
- Na vrch posypeme petrželkou a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 80 minut.
Kuřecí salát s hroznovým vínem a jogurtem
Ingredience:
- kuřecí prsa
- 200g bílého jogurtu
- ledový salát
- hroznové víno
- sůl
- pepř
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- rajčata
Postup:
- Kuřecí prsa okořeňte a nakrájejte na malé kousky.
- Poté je orestujte zlehka na pánvi a dochuťte dle potřeby.
- Kousky kuřete podávejte na ledovém salátu s rajčaty a jako zálivku použijte bílý jogurt smíchaný s hořčicí.
Kuře na víně a pomerančích
Ingredience
- kuřecí plátky
- bílé víno
- 2 pomeranče
- sušené chilli
- sůl
- pepř
- 1 lžička skořice
- olivový olej
Postup:
- Kuřecí plátky omyjte, potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Poté je zlehka posypte sušeným chilli a přidejte i skořici.
- Pomeranč nakrájejte na plátky a dejte ke kuřeti marinovat na dvě hodiny do lednice.
- Po dvou hodinách kuře vyjměte z lednice a orestujte z každé strany dvě až tři minuty.
- Poté podlijte kuřecí plátky trochou vína a vody a poduste několik minut do změknutí.
- Hotové kuřecí plátky podávejte s pečenými bramborami ve slupce a jako dip použijte nízkotučný tvaroh s petrželkou.