Jak zpevnit postavu pomocí cvičení bodystyling?

Formování celé postavy i určitých partií

Cvičení Bodystyling plně odpovídá českému překladu tohoto slova. Jde o tvarování postavy. Výhodou je, že jde o velmi komplexní cvičení, které formuje postavu jako celek, tedy všechny svaly.

Na druhou stranu, pokud máte pocit, že nejvíce vás trápí třeba hýždě nebo břicho, můžete své cvičení přizpůsobit tímto směrem a více akcentovat tyto partie. Záleží na vás, co je pro vás prioritní.

Účinná kombinace aerobiku a posilování

Celková koncepce bodystylingu staví na vhodné a promyšlené kombinaci klasického aerobiku a jeho pohybech s posilováním různých partií těla. Jde o velmi dobré řešení, protože aerobik zajistí zahřátí celého těla, rozpohybování. Jakmile svaly změknou, zahřejí se, nejsou ztuhlé, pak se velice dobře tvarují.

Během cvičení praktikujeme různé tempo, vždy záleží na tom, jakými svalovými partiemi se zrovna zabýváme. Důležité je prostřídávat horní a dolní končetiny. Díky tomu si zajistíte, že ani jedna svalová partie nebude trpět přetížením. Vyhnete se tak namožení a úrazům a cvičení bude mít ten správný efekt.

Výhodné je, že cvičení lze přizpůsobit potřebám každého věku a tělesné kondice. Na jiné tělesné partie se zaměřují mladá děvčata, na jiné aktivní ženy ve středním věku nebo třeba seniorky.

Cvičení určené doslova pro každého

Při bodystylingu se tělo zároveň protahuje i posiluje. Svaly získávají pevnost i pružnost, zároveň se účinně tvarují. Používají se také různé cvičební pomůcky, například gumičky nebo činky.

Výborné je cvičit pravidelně, a to dvakrát nebo třikrát týdně. Jedině tak se vám brzy podaří dosáhnout skutečně pěkně tvarované postavy.

Bodystyling je velmi univerzální cvičení, které se dá doporučit prakticky každému. Vyhnout by se mu měly těhotné ženy, zejména ty, které s ním ještě nemají zkušenosti. U těhulek zkušených je situace trochu odlišná, protože ví přesně, co je při cvičení čeká a mohou si podle toho přizpůsobit tréninkový plán, aby neměly problémy.

Skvělou zprávou je i to, že si charakter cvičení přizpůsobíte svým potřebám. Trénujete svaly, které zpevnit potřebujete a naopak necháte na pokoji partie, které vás například bolí.

Jak účinně bojovat s tukovými polštáři?

Navíc jde o prostorově nenáročné cvičení, při kterém nepotřebujete žádné složité náčiní v podobě posilovacích strojů a podobně. Pracujete především s vlastní vahou těla, občas využijete třeba expandery nebo činky, ale třeba i medicinbal nebo overbal.

Hodiny bodystylingu nabízejí různá sportovní a fitness centra. Začíná se aerobikem, který slouží k zahřátí těla, rozproudění krve, ve druhé části hodiny se potom lektoři zaměřují na posilovací cviky.

Velmi účinně se tímto cvičením dají odstraňovat tukové polštáře na těle. Povzbuzuje se bazální metabolismus, tělo po cvičení dokáže lépe využít a spalovat tuky, které jsou pro člověka zdrojem energie.

Výsledky uvidíte na své postavě

Většinou se druhá část lekce soustřeďuje především na problematické partie, tedy především stehenní, hýžďové a břišní svaly.

Nikdy ovšem není dobré podceňovat úvodní rozehřátí, jinak by mohlo dojít například k natržení svalu. Rozcvička je nezbytná při každé pohybové aktivitě.

Pokud si bodystyling vyzkoušíte na hodinách ve fitness centru a takříkajíc si ho osaháte, můžete cvičit i sami doma. Na internetu je bezpočet návodů, jak cvičit. V případě, že začnete cvičit pravidelně, dvakrát nebo třikrát týdně, účinky cvičení brzy uvidíte přímo na své postavě.