Chcete zhubnout? Pak se v kuchyni spoléhejte sami na sebe

Mnoho lidí si při redukci hmotnosti stěžuje na to, že zdravá strava je drahá a nedostupná.

Ve skutečnosti však špatně nakládají s časem a přípravu jídla velmi rádi ponechávají v rukou ostatních. Často tak nemají pod kontrolou, co jejich porce obsahuje a v jakém poměru. Patříte mezi ně?

Samozřejmě, že pro vás může být jednodušší zakoupit si cestou do práce bagetu s tučným dresinkem a zhltnout ji po cestě. Ve skutečnosti vás ale vlastní příprava zdravého sendviče s kusy zeleniny o více času nepřipraví.

Pokud si řeknete, že si připravíte jídlo s předstihem, naplánujete si svůj jídelníček několik dní dopředu a nakoupíte potřebné suroviny, profitovat z toho bude nejen vaše tělo, ale také peněženka.

Výhodou toho, že si připravíte jídlo sami doma je fakt, že znáte všechny ingredience, které daný pokrm obsahuje. Můžete si tak být jisti, že se váš redukční režim ubírá tou správnou cestou.

Předpokladem je však kombinace správných potravin v množství pro vás doporučeném.

Příprava pokrmů s předstihem

  1. Myslete na to, abyste si jídlo byli schopni vzít s sebou i do krabičky do práce či na cesty. Ideální je zvolit si nějakou zdravou přílohu v podobě celozrnných těstovin, kuskusu, bulguru, quinoy či dalších druhů alternativních obilovin. Zanevřít však nemusíte ani nad bramborami nebo rýží.
  2. Tyto komplexní sacharidy vždy doplňte plnohodnotnou bílkovinou v podobě libového masa, nízkotučného sýra nebo vejce. Sáhnout můžete i po luštěninách.
  3. Jako zdravé tuky zvolte za studena lisované rostlinné oleje, avokádo, ořechy nebo třeba semínka.
  4. U každého jídla by neměla chybět zelenina, se kterou není třeba šetřit.
  5. Připravte si rovnou tři porce daného jídla, které dáte do lednice, čímž máte na dva dny vystaráno.

Uvidíte, že příprava jídel dopředu není žádná věda a když si na tento režim navyknete. Navíc si vždy budete jisti, co do svého jídla dáváte a vyhnete se tak skrytým kaloriím z kupovaných pokrmů z fastfoodů či restaurací. Myslete na sebe a své zdraví již ode dneška, zítra už může být pozdě.