Core Flyte pro zintenzivnění tréninku

Fitness pomůcka Core Flyte spočívá v posuvu pomocí ložisek v kuličkách. S přístrojem se tedy můžete pohybovat po podlaze. Tělo je přitom pořád nestabilní, takže ať zrovna posilujete jakoukoli jeho část, neustále zapojujete do cvičení jeho střed (anglicky core).

Ve výsledku vám i jednoduché cviky dají více zabrat a váš trénink je hned intenzivnější.

Proč Core Flyte vznikl?

S nápadem na fitness pomůcku, která by fungovala na tomto principu, přišel v roce 2011 Paul Nicholas, který po ukončení aktivní sportovní kariéry, začal trénovat ostatní.

Uvědomil si, že stabilita má v tréninku význam nejen pro špičkový výkon, ale rovněž jako prevence zranění a je důležitá také při případné rehabilitaci.

Většina fitness přístrojů však neposkytovala sportovcům vhodné „funkční“ umístění těla.

Paul se tedy rozhodl najít účinnější a zároveň bezpečný způsob a na vývoji a testování Core Flyte, pomůcce. Na jejím testování se podíleli i různí profesionální sportovci, fitness instruktoři, trenéři a fyzioterapeuti.

Jak Core Flyte vypadá?

Jedná se vlastně o dva disky ve tvaru trojúhelníku. Horní část má protiskluzový povrch pro lepší uchopení a větší pohodlí, dolní část doplňuje jejich ergonomii a každý disk má pod sebou 3 pohyblivé kuličky.

Doporučená cena za pár je 3 990 Kč.

Hlavní výhody používání Core Flyte

Zlepšuje stabilitu

Musíte se naučit své tělo ovládat, nesoustředit se jen na používání síly, a to jak při provádění silových (např. prkna, kliky, mosty), tak dynamických cviků (např. výpady, „horolezce“).

Tím dosahujete lepších výsledků, protože zapojujete více svalů.

Lepší stabilita je užitečná také v běžném životě. Každodenní činnost, jako třeba chůze do schodů, je jednodušší a zabere méně úsilí.

Všechny pohyby, a to nejen při cvičení, jsou plynulejší a zlepšují rovněž spojení mezi tělem a myslí.

Kromě stability Core Flyte dále zrychluje reflexy a rozvíjí koordinaci.

Je všesměrový

Většina kondičních programů a fitness přístrojů se zaměřuje na pouhé dvě roviny pohybu: předozadní a frontální. Zcela zapomíná na tu nejdůležitější – příčnou (kolmou).

Core Flyte používá 3 kuličková ložiska pro plný rozsah pohybu ve všech rovinách. Pohyb je současně usnadněn již zmiňovanou patentovanou technologií, užívanou také v leteckém průmyslu.

Je univerzální a bezpečný

Core Flyte lze používat na protiskluzových podložkách, kobercích i na dřevěné podlaze. Dá se snadno přenášet, takže si ho můžete brát třeba na cesty. Je lehký, odolný a skladný.

Jeho univerzálnost se týká rovněž cviků, které se s jeho pomocí dají provozovat. Nezáleží, zda se zrovna zaměříte na posilování břicha, paží nebo nohou, stále zapojujete střed těla. Vaším společníkem může být  také při józe nebo pilates.

Cvičit s ním mohou jak začátečníci, tak pokročilí a jak už bylo zmíněno výše, smí se používat i při rehabilitaci. Můžete si na něm nastavit rovněž obtížnost (na tvrdším povrchu je trénink intenzivnější, na měkčím umožňuje více kontroly).