Dejte sbohem bolestem zad, cvičte spinalis

Bolesti zad se typicky vyskytují v bederní a křížové oblasti, a vyzařují i do okolí.

Spinalis přináší další možnost jak skvěle bolestem zad předcházet, tak proč to nezkusit a čekat až se záda tzv. ozvou?

Co spinalis nabízí?

  • Spinalis je zdravotní cvičení
  • Zaměřuje se na pomalé protažení zad
  • Vede ke správnému držení těla
  • Posiluje zádové svaly
  • Slouží ke zpevnění páteře
  • Propojuje rehabilitační cviky, pilates a jógou

Zprvu by cvičení mělo probíhat mírným rozhýbáním a prohřátím celého těla. Následují krátké cviky na jednotlivé partie zad. Zakončení je v duchu relaxace, po kterém byste měli odcházet příjemně odpočinutí. No nezní to báječně?

Pro koho je spinalis určeno?

Cvičení je jednoduché, časově nenáročné a můžete začít v kterémkoliv věku, podobně jako např. při cvičení pilates. Náročnost se odvíjí od zvolených cviků. Ty základní zvládne opravdu každý. Důraz je kladen především na správné dýchání a provádění jednotlivých cviků.

Účinně funguje proti bolestem zad i jako jejich prevence. Vřele se doporučuje pro osoby se sedavým zaměstnáním, které denně sedí u počítače nebo zkrátka pohybu příliš nedají.

Bolesti zad na sebe nemusejí dát dlouho čekat, a tak je lehké cvičení v podobě spinalis dobrou a nenáročnou aktivitou.

Spinalis se teprve šíří do podvědomí, proto jej kromě větších měst po České Republice bude pravděpodobně problém vyhledat a navštívit. Nicméně ti, kdo již znají pilates nebo jógu, budou vědět, do čeho jdou.

Po několika lekcích s lektorem se již můžete zařídit podle svého a spinalis si cvičit sami v pohodlí domova. Potřebovat nebudete více než pohodlné oblečení a podložku.