Jak na hubnutí do plavek? Změňte jídelníček a hýbejte se

Začněte ještě dnes

Hubnutí do plavek nemusí být vaší noční můrou. Chcete přece léto přivítat krásní a štíhlí, tak je nejvyšší čas se sebou něco udělat. Jak rychle zhubnout? Začněte nejlépe už dnes. Nevymlouvejte se, že nemáte čas a udělejte první krok. Vytvořte si jednoduchý jídelníček na hubnutí. Zařaďte do něj typické letní potraviny, především zeleninu a ovoce. Teplé sluneční paprsky a více světla zajistí, že nebudete mít potřebu jíst a naopak se budete více hýbat. Jaké konkrétní kroky pro hubnutí můžete udělat ještě dnes?

Správná snídaně se sacharidy a proteiny

Co všechno by měl dietní jídelníček obsahovat? Začněte už snídaní. Vyměňte sladké koláčky či sušenky za celozrnný chléb, rohlíky s nepříliš tučným sýrem, debrecínkou, nebo kuřecí či krůtí šunkou, vajíčkem natvrdo. Taková snídaně vám dodá dostatek sacharidů i proteinů, čili bílkovin.

Dokonalým zdrojem sacharidů ve zdravé podobě jsou ovesné kaše, které můžete dochutit medem, oříšky či ovocem. Bílkoviny vám v tomto případě dodá mléko, které do kaše použijete. Jako zdroj energie k snídani poslouží i müsli opět kombinované s ovocem, různými druhy oříšků či rozinkami. Vmíchejte müsli do netučného bílého jogurtu jako dodavatele proteinů.

Platí, že správná, zdravá a chutná snídaně by nás měla na dopoledne zásobit jak sacharidy, tak i proteiny. Popsané návrhy jídelníčku vám dodají dostatek energie, abyste netrpěli hlady, a přitom neobsahují nic, po čem byste tloustli.

Svačiny plné vitamínů a zdravé obědy i večeře

Zařaďte do svého jídelníčku více ovoce a zeleniny. Na dopolední svačinu si dejte nejlépe citrusy, které díky obsahu vitamínu C úspěšně pomáhají rozpouštět tuky. Oběd by opět měl být kombinací sacharidů ve formě brambor nejlépe vařených ve slupce (mají nižší glykemický index), celozrnné rýže či celozrnných těstovin (také mají nižší glykemický index než u bílé rýže a u klasických těstovin).

Z masa vybírejte nejdietnější varianty, tedy především kuře a krůtu, ovšem bez kůže. Jezte hodně ryb, ať už sladkovodních či mořských, jsou nejzdravějším druhem masa. Libové hovězí jíst můžete, dopřejte si svíčkovou, roštěnec, případně i libové zadní hovězí. Vepřového se pro tuto chvíli vyvarujte. Můžete si ovšem pro zpestření dopřát králíka, který má dietní maso.

Odpoledne zařaďte k svačině zeleninový salát z různých druhů zeleniny. Také můžete odpoledne sníst netučný klasický bílý jogurt či tvaroh pro doplnění proteinů. Večeře už by měla být jenom kombinací zeleniny a proteinů, tedy maso se zeleninovou přílohou. Pijte průběžně celý den hlavně kvalitní vodu, občas minerálku.

Pohyb hodně pomáhá

Vaši snahu o zhubnutí a zpevnění postavy byste ale měli podpořit častějším zařazením nějaké pohybové aktivity. Choďte na procházky. Můžete zkusit ráno běhat. Navštivte posilovnu, jděte si odpoledne po práci zaplavat. Každá pohybová aktivita se počítá a je pro hubnutí břicha, které vám odhalené v plavkách překáží, důležitá. Jenom samotná změna stravy nepomůže, teprve pohyb, sport podpoří snahu zhubnout v momentě, kdy vás tlačí čas. Nezkoušejte ale žádné jednostranné diety, které slibují rychlé odbourání kilogramů. Jedině zdravá strava v kombinaci s pohybem vám zformuje postavu do plavek.