Hubnutí začíná v hlavě

Redukce kilogramů je pro mnoho z nás velmi náročným a urputným bojem. Začít jíst ty správné potraviny, zapojit do každodenního života dostatek cvičení a hlavně tento režim dlouhodobě dodržovat. Samotné hubnutí a změna životního stylu však začínají úplně někde jinde. Je to doslova v naší hlavě. Jak psychicky podpořit sebe sama a jak se správně motivovat? Podívejme se na tento problém blíže.

Přesvědčte se, že to chcete

Změna životního stylu a přechod na režim redukce kilogramů jsou velmi náročné. Tělo se usilovně brání a kilogramy ze začátku rozhodně nejdou rychle dolů tak, jak bychom si to představovali. Je nutné přesvědčit sebe sama a uvědomit si, že hubnutí v hlavě má veliký význam. Důležité je pozitivní myšlení. Věřit si a myslet na to, že přestože je to proces pomalý, tak to prostě zvládnete. Toto přesvědčení dělá opravdu hodně a na celém procesu se může podepsat zásadní mírou.

Samotná psychologie je v tomto ohledu často podceňována. Když se ale člověk motivuje nebo i postupně chválí, jde to snadněji. Právě pochvala sebe sama by měla být další nedílnou součástí hubnoucího procesu. Každý krok, jako je cvičení nebo správná strava, je nutno si pochválit. Přesvědčit se, že to má smysl. Efektivní hubnutí se dostaví o to rychleji.

Naštvěte se na sebe

Říká se, že fantazie lidské mysli nemá hranic. Představte si například, jak nemůžete chodit, navždy ležíte v posteli a ostatní se vám smějí. Naštvěte se na sebe. Toto zdravé naštvání může člověka posunout o velký kus dál. Síla mysli ho donutí některé věci nedělat, kdežto naopak při cvičení více zaberete. Toto zdravé naštvání a silná motivace člověka ženou dál a působí dobře i proti stresu z hubnutí.

Odborná pomoc

Hubnutí a stres jsou často spojeny ruku v ruce. Je to nebezpečné. Pokud to přeroste přes určitou míru, může se snadno stát, že se doslova vnoříme do psychické poruchy. Tou může být například anorexie. Pokud si nejsme v psychické stránce hubnutí sami sebou jistí, je více než vhodné vyhledat odborníka.