Sdílej se svými přáteli...

Když v kuchyni vládne pohanka

Recepty z pohanky

Pohanku hojně využívaly již naše babičky a není se čemu divit.

Tato potravina je bohatá na řadu důležitých živin, včetně vitaminů a minerálů.

Publikováno: 27.6.2016



Před konzultací
−11 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

Významný je v pohance i obsah rutinu – látky, která napomáhá udržovat pružné cévy a chrání vás tak před mnohými cévními onemocněními.

Navíc je přirozeně bezlepková, a tak si ji mohou s klidem dopřát i lidé trpící celiakií.

Jak pohanku využít v kuchyni, aby i vám konečně zachutnala? Zde je pár tipů:

Pohanková kaše

Z pohanky si můžete udělat kaši stejně tak jako třeba z jáhel či ovesných vloček. Fantazii se meze nekladou. Výborná je na sladko, podávána s ovocem ke snídani, nebo třeba jako slaná příloha.

Klasický Kuba

Toto oblíbené jídlo našich předků, které se podávalo zejména na Vánoce je nejenom vydatné, ale také velmi chutné a zdravé. Pohanka v kombinaci s houbami, cibulkou, kmínem, pepřem a majoránkou je naprosto neodolatelná. Zeptejte se vaší babičky na osvědčený recept a přesvědčte se sami.

Pohankové rizoto

Máte rádi rizoto? Zkuste tentokrát vyměnit rýži za pohanku, do které přidejte své oblíbené suroviny, které normálně do rizota používáte. Pohanka jídlo ozvláštní a dodá mu velmi zajímavou chuť.

Pohankové placky

Pokud děláte bramboráky, tak jistě víte, že brambory se dají nahradit v podstatě čímkoliv. Zkuste tentokrát využít pohanku a přidejte ji do bramboráku v poměru 1:1 s bramborami. Recept výtečný a nutričně hodnotný, co víc si přát?

Pohankové palačinky

Pohanku seženete i v podobě mouky, proto ji můžete využít jako náhradu té klasické při různorodých receptech. Velmi se osvědčily pohankové palačinky, které skvěle šmakují i nejmenším, třeba v kombinaci s javorovým sirupem a lesním ovocem, jehož sezóna se neodvratně blíží.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pohanku povařte dle návodu, a dejte do zapékací misky společně s oblíbenou zeleninou. Použít můžete rajčata, papriky, lilky, cukety, zkrátka co dům dá a nakonec směs posypejte strouhaným sýrem. Dejte zapéct na 20 minut a voila, jednoduchý recept je na světě!

Pohankové muffiny

Pohankovou mouku můžete využít i v tradičních muffinech, které se dají dochutit prakticky čímkoliv. Zkuste tentokrát skořici, med, nastrouhané jablíčko a rozinky, které dodají muffinům tu správnou svěžest.

Na nic nečekejte. Objednejte se do Světa zdraví dnes za akční cenu 200 Kč.
Běžná cena za konzultaci je 600 Kč. Udělejte první krok již dnes!
Chci konečně zhubnout
O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život