Kvalitní nádobí vám vaši snahu zhubnout ulehčí

Koupě nekvalitního nádobí figuruje jako záškodník ve snaze shodit nějaký ten kilogram. Při hubnutí jde většinou o změnu stravování, a také jde ruku v ruce i s přípravou jídel.

Není hrnec jako hrnec. Dnes jsou již jiné možnosti, než byly kdysi, a proto,  pokud si lze koupit nádobí s lepším povrchem, je dobré mít po ruce alespoň jeden kus.

Má volba nádobí vliv na naši hmotnost?

Samozřejmě to není jen a pouze o použitém nádobí, ale také o snaze, která vám vaření významně usnadní.

Jsou technologické úpravy, které by měly být za redukci váhy zapovězené. K takovým patří například smažení. Je ale výrazný rozdíl mezi smažením na nekvalitní a kvalitní pánvi.

Počítejme s tím, že si zkrátka chcete dopřát svoje oblíbené palačinky a to jednou za čas.

Smažením na nekvalitní pánvi budete muset použít několikanásobně vyšší množství oleje. Z palačinek se stane rázem obtížně stravitelná kalorická bomba, po které vám bude akorát tak těžko.

Zdravěji na kvalitním nádobí

Nekvalitní nádobí je hodně přilnavé a vyžaduje při přípravě pokrmů daleko více tuku nebo oleje, na místě, kde by u kvalitního nádobí nebylo potřeba žádné nebo jen minimální potření.

Kvalita se bohužel stále pojí s cenou, avšak pořízení aspoň základního vybavení se vyplatí. Kromě toho, že si každým vařením přidáváte zbytečné energie, se mění senzorické vlastnosti samotného jídla. To může mít dopad na závěrečnou chuť i vůni pokrmu.

Hubnutí je mimo jiné i o technologické úpravě pokrmů. Nicméně bez dobrého nádobí, některé způsoby přípravy můžete rovnou zavrhnout.

K redukci váhy se přirozeně váže i jistá změna životního stylu. U někoho je méně radikální, u někoho více, u někoho postačí přidat do života pohybovou aktivitu. Přesto je úprava jídelníčku tou úplně nejzákladnější změnou, kde se bez dobrého nádobí neobejdete.

Za zkoušku to jistě stojí. Za úpravou pokrmů se ukrývá mnoho zbytečně přijaté energie, která se na první pohled jeví zanedbatelně.