Mobilní aplikace, které inspirují k pohybu

Samozřejmě to jde i bez moderních technologií a neměli byste to s nimi přehánět, ale některé užitečné aplikace inspirující k pohybu se vám určitě hodit mohou.

Aplikace v něm stažené vám pomohou změřit vaši aktivitu, sledovat kalorický příjem, sestavit tréninkový plán a jídelníček, motivovat vás apod.

Pokud se v jejich nepřeberném množství máte problém vyznat, v tomto článku vám jich několik představíme.

Runtastic

Patří mezi tzv. sledovací aplikace, tzn. že měří počet kroků, uběhnutých či ujetých kilometrů, popř. metriky jiných činností.

Není určena pouze pro běh, jogging, chůzi nebo cyklistiku, lze ji využít také u tenisu, pilates, jógy, lyžování a dalších sportů.

Mimo měření též sleduje vaši trasu, výsledný čas, mapu trati apod. Je kompatibilní s Apple Watch a Apple Music.

Endomondo

Tato aplikace je rovněž určena k sledování kondičních venkovních aktivit, tedy jak rychle jste běželi, kolik jste uběhli, popř. ujeli, jak dlouho jste prováděli strečink apod.

V prémiovém účtu naleznete však lepší statistiky, tréninkové plány atd.

MapMyFitness

Aplikace zaznamenává přes 600 různých činností (od klasických sportů po sekání trávníku) a je synchronizována s více než 400 zařízeními.

Zachycuje a ukládá data o rychlosti, vzdálenosti, trasách či spálených kaloriích. S ostatními uživateli se můžete účastnit výzev a vzájemně se motivovat. Prémiová verze nabízí dále personalizované vzdělávací programy nebo sledování tepové frekvence.

MyFitnessPal

Slouží hlavně k počítání kalorií. S touto aplikací získáte přehled o tom, kolik kalorií byste měli během dne přijmout a kolik spálit a určí vhodný poměr k dosažení vašich cílů.

Obsahuje i velkou databázi potravin a nápojů s jejich výživovými hodnotami a počtem kalorií a lze si v ní vést záznamy toho, co jste snědli, popř. upravovat množství.

Má ale i další funkce a více jich opět získáte s placenou verzí.

JEFIT Workout Tracker

Je určena hlavně pro silový trénink a kulturistiku. Nabízí bohatou databázi cviků seřazených podle konkrétních svalových partií a s podrobnými instrukcemi jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

Pomáhá plánovat tréninkový režim včetně odpočinkových dnů, měří váš pokrok atd.

Pro nové uživatele by mohla mít příjemnější rozhraní, ovšem jinak je to aplikace nabitá skvělými funkcemi.

PEAR – Personal Fitness Coach

Jejím původním účelem bylo měření tepové (srdeční) frekvence, nyní však poskytuje různé tréninkové plány z mnoha oblastí (HIIT, jóga, běh a další).

Seven

Jedna z nejlepších aplikací na tzv. 7minutová cvičení. Navíc funguje na principu hry: každý uživatel má 3 životy, když vynechá 1 den, tak 1 život ztratí. Kdo vynechá 3 dny, ztratí veškerý pokrok.

Dále obsahuje 200 cvičení a možnost provádět více 7minutových kruhů najednou.

Tato aplikace je jednoduchá a funkční, abyste si s ní však užili všechny zábavné funkce, je nutné mít prémiový účet.

You Are Your Own Gym

Patří mezi nejlepší aplikace nevyžadující žádné vybavení. Nabízí řadu cvičení, které můžete dělat kdykoli a kdekoli a cvičební režimy včetně videí pro začátečníky i pokročilé.

Je založena na bestsellerech Marka Laurena, známého vojenského trenéra, triatlonisty a šampiona v thajském boxu, který vycvičil tisíce vojáků na extrémní požadavky elitních jednotek a speciálních operací.

FitRadio

A na závěr nezapomeňte při svém cvičení na vhodnou motivační hudbu.

FitRadio ovšem nenabízí pouze playlisty, z nichž si lze vybrat ideální hudební doprovod dle různých žánrů a k jakémukoli typu aktivity a který vás udrží v konzistentním tempu, ale rovněž videotréninky. Je však placené (první 3 měsíce zdarma).