Novoroční předsevzetí – zdravý životní styl

Řešíte po Vánocích svá přebytečná kila navíc a k tomu otázku jak zhubnout? Možná Vás také napadlo přistoupit na zdravý životní styl a s tím spojenou redukční dietu. Tato dieta není krátkodobá a neslouží k rychlému zhubnutí velkého množství kil za krátkou dobu. Naopak redukce váhy je pozvolná, zato o mnoho zdravější a také dlouhodobější. Redukční dieta má za úkol spíše změnit Vaše dosavadní stravování a naučit Vás žít zdravěji.

Nehrozí jo-jo efekt

Díky redukční dietě zhubnete cca okolo 0,5 až 1 kg týdně, avšak předejdete mnoha zažívacím potížím, které hrozí při drastickém hubnutí. S drastickým hubnutím souvisí i velmi známý a nechtěný jo-jo efekt, který při dodržování redukčního jídelníčku nehrozí. Při tomto typu stravování si svoji váhu udržíte na dlouhou dobu a redukční jídelníček může být i velmi chutný.

Důležitou součástí redukční diety neboli zdravého životního stylu je mimo jiné pitný režim, který napomáhá k hubnutí přebytečných kilogramů. Výhod redukční diety je několik. Nečeká Vás žádné velké omezování jídelníčku, nehrozí obávaný jo-jo efekt a u tohoto typu diety můžete jednou za 14 dní dovolit svým chuťovým buňkám něco dobrého.

Pro někoho prvotní nevýhodou může být změna stravovacích návyků, ale po delší době, co budete dietu dodržovat, přijdete na to, že nový životní styl je nejen zdravý, ale že máte také více energie. Zdravá strava a pravidelné stravování v menších porcích jsou pro tělo velmi dobré a dodávají mnoho energie.

Jak dietu dodržovat?

Základním pravidlem redukční diety je jíst v 2 – 3 hodinových intervalech. Vyvarovat se smaženým a tučným jídlům, omezit příjem cukru a sladkostí. Naopak je potřeba tělu dodat dostatek ryb, libové maso, zeleninu a ovoce. Samozřejmostí je zapojení pravidelného pohybu a také pozitivního myšlení. To vše ovlivňuje úbytek přebytečných kilogramů, bez kterých se budete cítit velmi dobře a spokojeně.