Připravte se na jarní detoxikaci organismu

Zimní období je časem, kdy se našemu tělu nedostává příliš pohybu, čerstvé zeleniny a ovoce a dokonce i přirozené pochody našeho těla nám geneticky sdělují, že je třeba si vytvořit energetické zásoby a počítat s tím, že se někdy hodí. Uvědomíme-li si ještě, že v zimě slavíme Vánoce a cukroví leckdy dojídáme klidně i v únoru, máme tady jasný předpoklad pro přibrání nadbytečných kil a tím i zanesení organismu škodlivými látkami.

Tělo plné škodlivin

Jak již bylo poukázáno, zimní stravování a pobyt převážně ve vytopených budovách mohou mít na naše tělo negativní vliv. Při nedostatku pohybu se nemůže ani mnoho škodlivin z těla dostávat, a tak se nejčastěji hromadí v těle. Tento negativní vliv se může projevit i v oblasti našeho zdraví, kdy se objeví některé nemoci a jsme mnohem náchylnější na onemocnění například chřipkou.

Možná se ptáte, jak se tomu všemu vyhnout. V podstatě je to velmi jednoduché. Základem je předevšímzdravý životní styl. Díky němu se dlouhodobě nedostaneme nejen do vlivu škodlivých látek v našem těle, ale vypěstujeme si i odolnou imunitu vůči nemocem z vnějšku a naše upevněné zdraví nebude náchylné na sebemenší změny nebo přechody z tepla do zimy.

Pravděpodobně tento článek čtete z důvodu, že Vás zajímá hubnutí nebo chcete svůj přístup k osobnímu životnímu stylu změnit. Pokud jste se dostali do fáze, že víte, že Vaše tělo by potřebovalo změnu pro následné zlepšení, je třeba s tím začít něco dělat a nejlépe okamžitě.

Důležitým krokem je detoxikace. Jedná se o účinné a efektivní odstranění škodlivých látek z našeho organismu. Díky přírodním účinným metodám tak z našeho těla odstraníme špatné vlivy, ale můžeme zlepšit i funkci některých orgánů, zlepší se nám spánek, doplníme energii nebo se změna projeví i v kvalitě pleti.

Očistěte tělo účinnými metodami

Jak tedy vlastně začít? Očista těla může probíhat různými způsoby a je vlastně jen a pouze na Vás, jak začnete a co si vyberete. Účinnou metodou je klasický dvoudenní půst, kdy tělo nepřijímá žádné potraviny a pijeme jenom bylinkové čaje. Je třeba zdůraznit, že pokud nás čeká velký psychický nebo fyzický zápřah, měli bychom si tento detox nechat do klidnějšího období. Pití bylinkového čaje v půstu lze nahradit ale i pitím domácích a čerstvých zeleninových šťáv. Ty působí velmi dobře na trávení a přitom dodávají dostatek vitaminů a minerálů.

Dále můžeme podstoupit třídenní ovocnou dietu, při které, jak už název napovídá, nejíme nic jiného, než ovoce, nejlépe pak čerstvé. Při této detoxikační kúře se několikrát denně pije ovocná šťáva a džusy spolu s dostatkem vody. Celkovým zařazením ovoce a zeleniny do jídelníčku lze v podstatě docílit postupné detoxikace.

Jak již bylo řečeno, detoxikace organismu je dobrým začátkem při změně životního stylu. Pomáhá pří hubnutí a může zlepšit některé funkce našeho těla. Máme-li problém s pokožkou nebo i svaly, skvělou metodou jsou speciální masáže nebo čistící koupele. Toto vše lze kombinovat s pohybem, který je nezbytnou součástí jak detoxikace, tak celkově zdravého životního stylu. Vhodným pohybem zejména v době detoxikace je určitě cvičení jógy.

Detoxikací lze docílit jak fyzické, tak psychické rovnováhy. Může se nám tak dobře bojovat proti únavě, ale i v boji s nadbytečnými kilogramy. Díky detoxikaci se nám zlepší spánek nebo funkce některých orgánů. Pozitivní vliv na pleť nebo celkově lepší nálada může být ještě dalším příjemným plusem.