Propadněte kouzlu Pole dance

Nebojte se, rozhodně vás nečeká žádný nedůstojný zážitek, ale naopak netušená radost z pohybu, který ve vás probudí skrytou ženskou sílu. Toužíte se stát svůdnou bohyní, pružnou akrobatkou, která dokáže zkroutit své tělo do neuvěřitelných pozic, i lehkou vílou sotva se dotýkající země? Všechny tyto podoby v sobě objevíte při hodinách pole dance, tance u tyče.

Elegantní tanec místo dřiny v posilovně

Chcete-li s tancem u tyče začít, navštivte některé z pole dance studií, která v České republice vznikla. Tato přirozená forma pohybu bude pro vás mnohem příjemnější než hodiny monotónní bezduché dřiny v posilovně. Navíc při pole dance neposilujete jednostranně jenom určité partie svalů, ale rovnoměrně zpevňujete celé tělo. Změny brzy pocítíte hlavně v oblasti břišních svalů a horní poloviny vašeho těla. Tance u tyče se nemusí bát ani ženy s nadváhou, výuka probíhá pomalu, protože je důležité, aby si tělo postupně zvyklo na nový druh pohybu.

Odlehčená forma i pro starší a boubelaté

Se školenými lektorkami začnete nejprve chůzí, pak přibudou otočky, záklony a předklony a jednoduché prvky ze striptýzového tance. Teprve až zvládnete základy, pustí se tanečnice do výuky náročnějších akrobatických prvků jako sedy či lehy u tyče.

Existují různé druhy pole dance. Fitness pole dance se zaměřuje na tyč jako vhodný nástroj pro zpevňování těla a jeho posilování. Pro ženy středního a vyššího věku a boubelky je nejvhodnější pole dance light, odlehčená forma pole dance, kdy budou mít dost času zvyknout si na pohyb u tyče. Více než síla v rukou je zde důležitá radost z tanečního pohybu.

Svůdnou kreaci zvládnete i doma

Pokud jste se nyní rozhodla, že to opravdu zkusíte, přejeme vám, aby se pro vás tyč stala dobrou kamarádkou. A co si vzít na první lekci pro začátečníky? Nejlépe legíny, kraťasy nebo sukni, tričko či top. Nemusíte mít taneční piškoty, tančit můžete bosá nebo v ponožkách. Pokud nemáte delší legíny, dobré jsou návleky na lýtka, uchrání vás před modřinami. Pokročilejším stačí kraťasy a top bez rukávů, vždyť jde přece o to obdivovat krásu těla v pohybu.

Tyč na pole dance si můžete také koupit domů. Tanec u tyče je vhodným cvičením na doma a zároveň příjemným návodem jak zhubnout a zformovat si postavu. Svůdnou kreací u tyče pak můžete potěšit i své partnery.

Nejlepší tanečnice pole dance dokonce soutěží na mistrovství světa World Pole Dance Championship.