Pryč s nadbytečnými kilogramy!

Pokud patříte mezi tisíce lidí, kteří si dali novoroční předsevzetí o tom, jak začnou hned od prvního ledna hubnout a nejlépe dva týdny na to své rozhodnutí vzdali, rozhodně nezoufejte. Silvestr je sice dávno za námi, ale do plavkové sezóny ještě času dost a právě nyní, téměř v polovině března, je ten nejlepší čas řešit nadbytečná kila. Dejte si proto druhou šanci a konečně si řekněte: ,,zhubnu“. Máte totiž jedinečnou příležitost, jak své křivky vylepšit a do léta být víc než fit.

Metabolismus jako základ

Kalorická jídla přímo překypují špatnou energií a tak nám při nedostatku pohybu automaticky způsobí nějaké to kilčo navíc, občas tedy i nevhodnou nadváhu. Zbavit se nadbytečných kilogramů nemusí být až tak složité. Samozřejmě je nutné dodržovat některé konkrétní postupy. Těžká jídla nepříznivě působí na naše trávení a náš metabolismus. Ten je poté zpomalen a mohou se vyskytnout i problémy s trávením, únavou či pálení žáhy. Právě takové komplikace lze jednoduše řešit.

Nastartování metabolismu je i odpovědí na to, jak rychle zhubnout. Jako vždy je totiž tím nejdůležitějším správná vyvážená strava. Dobré a kvalitní jídlo je sice již možná ohranou frází, kterou slyšíme na každém kroku, ale je třeba si uvědomit, že právě díky němu se náš organismus může velmi rychle regenerovat, odstraníme únavu, doplníme energii a ještě můžeme rychle a efektivně zhubnout!

Jídlo jako životní styl pro mnohé z nás

Zdravá strava je základním krokem ke shození nadbytečných kil. Především jde o zeleninu, jídla bohatá na vlákninu a samozřejmě i bílkoviny, kvalitní sacharidy a dostatek minerálních látek. Právě tato strava by měla nahradit pokrmy plné tuku, jednoduchých cukrů a chemických látek či náhražek.

Nevhodná jídla jsou často nabízena v rychlých občerstveních, levných restauracích a bufetech. Tato zařízení nejsou nejlepší volbou pro pravidelné stravování a je lepší se jim vyhýbat. Při hubnutí se spíše vyplatí příprava vlastních jídel doma.

Mnozí z nás se snaží razantně a drasticky změnit životní styl nezdravou dietou a změnou stravy. Právě to ale nemusí být zrovna nejvhodnější řešení. Dieta je spíše vhodná pro krátkodobé a rychlé pročištění organismu, detoxikaci a tím i nastartování metabolismu, ale dlouhodobě se jedná o neudržitelnou změnu. Proto je nutno se zaměřit na konkrétní kroky zdravého životního stylu.

Dlouhodobá cesta

Zdravý životní styl je dnes již běžnou součástí života mnoha z nás. Nemusí se přitom jednat o život bez dobrého jídla. Klasická oblíbená jídla mají svou „light“ verzi, tedy verzi s menší energetickou hodnotou, anebo se odpoutejte od klasických stereotypů a zkuste buď jídla úplně nová nebo některou ze zdravějších diet, jako je například Dukanova dieta. Více zeleniny, ovoce, bílého nebo rybího masa, obilovin a cereálních výrobků.

Nezapomínejme ani na pohyb! Strava tvoří sice základ, ale bez pravidelného pohybu se nadbytečných kil vážně nezbavíme. Pohyb přináší do života i mnohem více energie a samozřejmě i pozitivní vliv na myšlení a zdraví.