Rychlá chůze jako ideální start pro zlepšení fyzické kondice

Pro začátečníky může být sport zpočátku náročnější než pro pokročilé. Právě proto je důležité vybrat si hned na začátku sportovní aktivitu, která vás bude především bavit, a u které se příliš nestrháte.

Začněte pomalu a naslouchejte svému tělu

Lidé se často dopouštějí té chyby, že se rozhodnout začít se pravidelně hýbat a hned druhý den očekávají, že uběhnou maraton.

Zejména s pohybovou aktivitou byste měli začínat postupně a vybírat si takový pohyb, který je pro nás nejpřirozenější. Tou může být například pravidelná chůze v rychlejším tempu, která vám pomůže dostat se do formy.

Chůze je pro člověka tím nejpřirozenějším pohybem, jaký si může vybrat a pokud pravidelně ujdete alespoň deset tisíc a více kroků denně, máte v podstatě vyhráno.

Pravidelné chůzi by se měli naučit lidé všech věkových kategorií. Hodí se skutečně pro každého, jehož netrápí nějaké speciální zdravotní omezení.

Díky pravidelné rychlé chůzi se budete udržovat štíhlejší, jelikož při ní dochází k nejlepšímu spalování tukových zásob.

Vyjděte vpřed celá rodina

Chodit by měli jak maminky s dětmi, tak mladiství, lidé středního věku ale i senioři, kteří mohou přibrat na pomoc nordic walking hole.

Nordic walking hole zajistí efektivitu chůze, při které nabíráte fyzickou kondici. Díky holím při chůzi zapojujete i ty svalové partie, které běžně tolik nepoužíváte.

Rychlá chůze je navíc velmi bezpečnou aktivitou, při které můžete skvěle relaxovat a poznávat nejrůznější nová místa i lidi. Jakmile ji začnete vnímat jako koníček, uvidíte, že se stane jednou z vašich nejoblíbenějších činností.

Vezměte přátele, nebo třeba oblíbenou hudbu do uší, a vyjděte vstříc dobrodružstvím, která díky rychlé chůzi můžete zažít. Vyčistíte si hlavu, posílíte své zdraví a budete se udržovat fit až do konce života!