Skořice jako přírodní prostředek pro omlazování a snižování tuku

Hubnutí zdravě jen s běžnými potravinami lze jenom doporučit. Nedostáváme tak do našeho těla žádné chemické přípravky a vystačíme si s tím, co nám nabízí běžný trh s potravinami. Ačkoli nás to překvapí a dosud jsme to netušili, některé potraviny a koření fungují téměř jako léky proti obezitě.

Trpíte-li neodolatelnou chutí na sladké, zmírnit vám ji pomůže právě skořice. S množstvím skořice na hubnutí bychom to na druhou stranu neměli přehánět, protože její přebytek může způsobit alergickou reakci. Proto by se měly mít na pozoru například těhotné ženy.

Jak tedy využít kladných vlastností skořice na hubnutí?

Skořicové zábaly likvidují tuk

Skořice snižuje tělesný tuk a naopak zvyšuje svalovou hmotu. Z těchto důvodů získávají velkou oblibu skořicové zábaly. Kromě úbytku objemu tuku je výsledkem jejich aplikace také detoxikace celého organismu. Nemalý vliv má zábal rovněž i na stav naší pokožky. Proto můžeme skořicové zábaly bezesporu považovat za omlazovací kůru. Můžeme si ho dopřát i doma. Do tučného bílého jogurtu přidáme několik kapek olivového oleje a pět polévkových lžic skořice. Naneste na pokožku a zabalte ji do mikrotenové fólie. Zalezte do tepla pod deku a nechte 40 minut působit. Pak odstraňte a umyjte pokožku.

Nápoj věčného mládí

Jako nápoj věčného mládí může s nadsázkou fungovat i voda (asi 500 ml) se šťávou ze zhruba poloviny citronu, lžící medu a lžičkou skořice. Pokud ji budete denně pít, pomůže vám odbourávat kilogramy. Zdůrazňujeme ovšem, že pití šťávy není samospasitelné. Musíme si naordinovat vyváženou stravu, nepřejídat se a mít dostatek pohybu, teprve v takovém případě může skořicová voda přinést nějaké účinky. Působí totiž na odkyselení organismu, které úzce souvisí s acidobazickou rovnováhou v našem těle a tedy i regulací tělesné hmotnosti.

Kladný vliv na cukrovku

Skořice a její léčivé účinky mají velmi pozitivní vliv na náš organismus. Například Americká diabetická společnost zdůrazňuje, že skořice kladně ovlivňuje hladinu krevního cukru. Podle výsledků provedených výzkumů snižuje glykemii, tedy hladinu krevního cukru až o neuvěřitelných 30 %! Tím významně pomáhá diabetikům v jejich snaze o stabilizaci své nemoci. Reguluje stav cukru v krvi a v tom spočívá ono její „zázračné“ působení v boji s nadváhou.

Prevence proti virům

Koření může být zároveň velmi dobrou prevencí proti virům, a to není ani zdaleka jediný prokázaný efekt jejího působení. Díky svému antimikrobiálnímu působení zastavuje růst bakterií a plísní. Je dokázáno kladné působení na mozek, jehož činnost posiluje. Skořicové esence také odpuzuje hmyz, hlavně komáry.