Spalte tuky pitím Matcha tea

Matcha čaj příznivě ovlivňuje metabolismus a spalování tuků, a to daleko více než jiné čaje. Stejně tak vás mnohem razantněji dokáže i povzbudit.

Rozdíl mezi Matcha a jinými zelenými čaji

Je tomu tak hlavně proto, že Matcha tea se konzumuje ve formě koncentrovaného prášku, tudíž do těla dostanete mnohem více nutričně hodnotných látek, než když si vylouhujete čajové lístky z obyčejného zeleného čaje.

Kvalitní Matcha tea na rozdíl od ostatních čajů roste ve stínu a má mnohem větší obsah chlorofylu než ostatní zelené čaje, což přispívá k jeho velmi silným antioxidačním schopnostem.

Jelikož se tento čaj sbírá výhradně ručně a je kladen vysoký důraz na jeho kvalitu, samozřejmě se musíte vypořádat i s jeho vyšší cenou, která se většinou pohybuje kolem tří set korun za sto gramů.

Kvalitní Matcha čaj pak poznáte podle výrazně smaragdové barvy a jemné, nasládlé chuti, kdežto u méně kvalitního Matcha tea můžete rozeznat žlutozelené zabarvení a jakousi trpkost.

Proč bychom tedy měli Matcha tea zařadit do našeho redukčního jídelníčku?

Jak už bylo řečeno, Matcha tea dokáže povzbudit spalování kalorií a jeho pravidelným popíjením můžete zrychlit váš energetický výdej až 4 krát.

Tento čaj dále obsahuje vysoké množství antioxidantů, které jsou zde přirozeně ve velmi vysoké koncentraci. Za zmínku stojí hlavně katechiny, které mají podle některých zdrojů příznivý vliv na udržování optimální tělesné hmotnosti a velmi příznivě ovlivňují i vstřebávání tuků v lidském organismu.

Matcha tea jistě ocení i diabetici, jelikož pravidelné pití Matcha tea podle některých zdrojů dokáže udržovat normální hladinu krevního cukru, ale i cholesterolu v těle.

Jak využít účinky Matcha tea na maximum?

Matcha čaj je skvělou volbou, jak zvýšit svůj energetický výdej a cítit se i při hubnutí plný energie.

Nejlepší způsob, jak co nejvíce podpořit jeho přirozené účinky je samozřejmě pohyb, jelikož díky popíjení Matcha tea zvýšíte nejenom účinky pohybové aktivity ve spalování tuků, ale rovněž u této aktivity zřejmě vydržíte i mnohem déle. To ocení zejména ti, kteří se do cvičení musí spíše nutit.

Díky pravidelnému popíjení Matcha tea také podpoříte své myšlenkové pochody, paměť i koncentraci a celkově vnesete do svého života více pohody.

Pokud hledáte něco, co vás dokáže přírodní cestou podpořit ve shazování kilogramů, je Matcha tea jistě tou správnou volbou. Pár šálky denně se totiž můžete vyhnout chemickým stimulantům, které většina firem dnes nabízí v hojném množství.

Jeho účinky navíc ocení nejenom lidé na redukční dietě, ale i ti z vás, kteří se musíte vyrovnávat s hektickým tempem života a často potřebujete dodat nějakou tu energii, která se na rozdíl od jiných stimulantů uvolňuje postupně.