Udržení hmotnosti se zdá být složitější, než samotné hubnutí

Klíčem k úspěchu je právě to slovní spojení „zdravý životní styl“. Mnoho lidí totiž zaměňuje tento pojem za striktní dietu, která sice vede ke shození kilogramů za velmi krátkou dobu, ale za to ne navěky.

V první řadě si proto musíte uvědomit, co od diety doopravdy očekáváte a zda skutečně chcete změnit svůj přístup ke stravování, být štíhlejší, zdravější a cítit se po léta lépe ve své kůži.

Vytrvalost je největší problém všech dietářů

Pokud vezmete hubnutí za špatný konec a vašim největším cílem bude zhubnout co nejvíce kilo za co nejkratší dobu, pravděpodobně svých vysněných výsledků nikdy nedosáhnete.

Jednorázově zhubnete, ale jakmile se vrátíte zpět ke svým starým návykům, všechna kila půjdou rychle zpátky. Tento jev můžete znát pod komerčním názvem jojo efekt.

Je důležité si tedy uvědomit, že hubnutí není krátkodobou záležitostí. Je to především o změně myšlení a postoji k sobě samému, což si mnoho lidí nechce ze začátku připustit.

Věřte, že pokud to máte v hlavě už srovnané a opravdu chcete zhubnout a změnit svůj životní styl k lepšímu, výsledky se dostaví.

Pochopte své tělo a dejte mu, co potřebuje

Buďte proto vytrvalí, uvědomte si své dosavadní chování a snažte se o změnu k lepšímu.

Zhubnout neznamená do konce života držet dietu a odpírat si vše, co máte rádi. Zdravé stravování znamená vědět, co svému tělu dáváte za palivo a chtít mu dát to nejlepší.

Patří k tomu pak ale samozřejmě i to, že mu dopřejete co vám doopravdy chutná a nebudete se ochuzovat o žádné gurmánské zážitky. Klidně si dopřejte čokoládu, bonbóny, zmrzlinu či chipsy.

Všeho s mírou neškodí…

Pouze musíte znát svou míru a považovat takové dobroty jako „něco výjimečného“, co jíte jenom proto, že vám to chutná. Nikoliv z hladu či z potřeby dodat svému tělu živiny.

Jakmile nastolíte ve vašem stravování rovnováhu, ať už během redukčního režimu či po něm, klidně si jednou za čas dopřejte to, co si vaše chuťové pohárky žádají.

Na druhou stranu zase mnoho lidí, kteří se vydali cestou zdravého stravování, sami poznali, že právě při vyváženém a pestrém jídelníčku už ani nemají na nějaké sladkosti chuť.

Vaše tělo totiž konečně dostává, co potřebuje a neříká si prostřednictvím neovladatelných chutí o to, že mu něco chybí. Nevěříte? Zkuste to sami a přesvědčte se na vlastní kůži.