Výživové trendy roku 2018

Zdravé střevo, zdravé tělo

Jedním z velkých hitů příštího, ale i letošního roku jsou probiotika a prebiotika, která napomáhají udržet zdraví střev.

Trendem bude potraviny s přirozeným obsahem těchto látek, ale také těch, které byly těmito složkami obohaceny.

Vypadá to, že se výrobci také více zaměří na vlákninu, která má v jídelníčku nezastupitelnou roli.

Hubněte v pohodlí domova

Čím dál více žijeme v online světě, a toto se promítne i do světa výživy. Trendem roku 2018 budou zajisté online výživové programy a služby jakými jsou jídelníčky, nutriční poradenství, cvičení a další.

V tomto případě se vždy zaměřte na takové, které jsou pro vás sestavené přímo na míru. Vyhněte se raději šarlatánům.

Pokud si s hubnutím už nevíte rady a chcete konečně shodit kila zdravým způsobem, jistě se na nějakého odborníka obraťte a zapomeňte na nesmyslné diety a hladovění.

Už jste slyšeli o ošklivé a hezké zelenině? Ta bude dalším oblíbencem příštího roku. Na takzvanou ošklivou zeleninu můžete narazit v některých prodejnách.

Do klasického sortimentu obchodů nebude vybrána, a to právě kvůli jejímu porušenému vzhledu, nevzhledným tvarům apod.

Tato zelenina je však v mnoha případech zcela v pořádku, a je vhodná ke konzumaci. Pouze stojí mnohem méně peněz.

Opačným případem jsou speciální druhy zeleniny (i ovoce), které se mohou pyšnit takzvanými „baby“ tvary. V obchodech můžete najít třeba mini papričky, zmenšeninu banánů apod.

Takové druhy jsou velmi atraktivní ke konzumaci a chutnají stejně. Pokud tedy nemůžete přesvědčit děti ke konzumaci zeleniny, zkuste tuto novinku a třeba je tentokrát ohromíte.

Zdravý fast food?

V poslední době frčí i rychlá občerstvení, kde se však na rozdíl od jiných najíte celkem zdravě. V trendu budou vegetariánské, veganské, salátové i raw bistra a na chuť si zde přijde i nejeden masožravec.

Pamatujte však na to, že co je vegetariánské, nemusí být automaticky zdravé, a proto i ze sortimentu takového bistra či fastfoodu vybírejte pečlivě a s rozumem.

Vitaminy v nápojích

Teď není řeč o ovocných džusech či smoothie, ale o vodách a limonádách obohacených vitaminy, minerály a různými vychytávkami.

Tyto nápoje budou v kurzu a dnes už je začínají nabízet i tradiční výrobci klasických vod. Můžete si tak zakoupit vodu s přídavkem vitaminu C, B, zinku apod.

A co vy, jaký výživový trend příštího roku vás zaručeně nenechá chladnými?