Zelený čaj spaluje tuky a vyrábí energii

Jak zrychlit metabolismus

Zelený čaj je už delší dobu známou prevencí proti rakovině. Výsledky lékařských výzkumů ovšem potvrdily velmi příznivé účinky zeleného čaje i při dietě. Zelený čaj na hubnutí doporučujeme. Jeho působení spočívá ve zrychlování metabolismu.

Díky pravidelnému pití určitých dávek zeleného čaje nastartujete svůj metabolismus, který následně bude mnohem lépe a rychleji spalovat tuk. Tělo se zahřívá a spalováním tuků získává novou energii. Zároveň pití zeleného čaje pomáhá proti únavě, zlepšuje náladu, bojuje proti depresím. Zelený čaj na hubnutí dobře účinkuje také proto, že částečně zmírní vaši chuť na sladké. Ovlivňuje totiž citlivost inzulinu.

Všestranné léčivé účinky zeleného čaje

Samotné léčivé účinky zeleného čaje jsou známé už od starověku, pije se už asi 5000 let. Jeho zásadité složení pomáhá stabilizovat množství kyselin v těle a zabraňuje překyselení žaludku. Také hladina cholesterolu klesá díky konzumaci zeleného čaje. Zelený čaj a hubnutí ale spojuje především obsah kofeinu a dalších látek, které se stávají impulsem pro rozhýbání metabolismu. Termogenní účinky čaje zvyšují energetický výdej, navíc zelený čaj také snižuje chuť k jídlu.

Dbejte na pravidelnost a pijte při jídle

Lékaři se shodují na tom, že si můžete dopřát šálek kvalitního zeleného čaje i vícekrát denně. Neměli byste ale samozřejmě nic přehánět. V zásadě platí, že zeleného čaje si můžete každý den dopřát bez nějakého rizika asi tři až čtyři šálky. Měli byste je ale doplňovat vodou, ideálně neperlivou. Pokud vodu vynecháte, může se vám stát, že pocítíte bolest hlavy, nebo také bušení srdce.

Zelený čaj a hubnutí jde dobře dohromady, přitom je lepší dát si čaj přímo k jídlu, tím se zvyšují jeho účinky. Chcete-li, aby vám popíjení čaje pomáhalo spalovat kalorie, dbejte na pravidelnost, občasný šálek nestačí.

Připravit si můžete i ledovou variantu

V létě se vám určitě výborně osvědčí ledová varianta zeleného čaje, kdy si do vychladlého uvařeného nápoje přidáte několik kostek ledu. Takový nápoj mohou pít i děti, ale pozor, rozhodně ne v takovém množství jako dospělí. Účinky ledového zeleného čaje jsou stejné, opět zrychlí metabolismus, ale zároveň také příjemně ochladí váš přehřátý organismus.

Samotné pití nepřináší zázraky

Nesmíte se ale domnívat, že dopřejete-li si denně ke každému jídlu šálek kvalitního zeleného čaje, kilogramy budou mizet jako zázrakem. Jedná se pouze o podpůrný prostředek. Do svého životního programu samozřejmě musíte přidat i pohyb a vyváženou stravu a vzdát se cukrovinek a tučného jídla. Uvádí se, že pokud se budete pravidelně věnovat nějaké fyzické aktivitě a přitom pít zelený čaj, můžete jeho účinky zvýšit až o polovinu.

Přípravu nepodceňujte

Důležitou otázkou je také příprava zeleného čaje. Součástí některých pilulek na hubnutí je také zelený čaj, ovšem vy si připravte kvalitní lístkový sypaný zelený čaj, abyste měli z konzumace opravdový požitek. Nenechte se ošálit levnými variantami, sáhněte po sice dražší, ale skutečně pravé variantě.

Přípravu zeleného čaje rozhodně neurychlujte a nešiďte, jedině dodržíte-li správný postup, rozvine se plně jeho chuť a stane se pro vás při hubnutí skutečným pomocníkem.

Jak zelený čaj připravovat?

Nezalévejte ho příliš horkou vodou, může získat nahořklou chuť. Na šálek počítejte asi 2-4 gramy čaje, nelouhujte ho déle než dvě minuty. Řiďte se návodem výrobce, otevřené balení čaje co nejdříve vypijte, nenechte ho dlouho na vzduchu, ztratí kvalitu a účinky.