Zpevněte tělo, posilujte pánevní dno a můžete zlepšit i svůj milostný život

Posilovací cviky zacílené na určité partie

Hluboký stabilizační systém našeho těla tvoří několik skupin svalů. Jde především o svaly pánevního dna, dále příčný břišní sval, dýchací sval čili bránice, vzpřimovač páteře a zadní snopec vnějších šikmých břišních svalů. Uvedené svaly jsou jádrem našeho těla, tedy jinak řečeno našeho CORE. Pokud je budeme pravidelně posilovat, zpevníme je, a brzy zjistíme, že cvičení se pozitivně projevuje na správném držení našeho těla. Zvýšíme si fyzickou kondici. Zároveň si budeme velmi účinně a z hloubky tvarovat postavu. Naučíme se při cvičení správně dýchat. Existují skupiny cviků, které jsou zacíleny přímo na určité partie hlubokého stabilizačního systému. Takové cviky nám pomohou posílit jednotlivé svaly lidského těla.

Cesta k bezbolestnému porodu

Nyní se zaměříme na cviky na posilování pánevního dna. Jaký význam má posilování těchto partií pro naši tělesnou kondici? Ženám pomáhá zpevňování pánevního dna, pokud chtějí bezproblémově počít, donosit a porodit dítě. Pevné pánevní svaly těhotenství velmi zjednoduší. Žena nebude při porodu tolik trpět bolestmi, porod bude hladší a kratší.

Pokud ženy uvažují o početí dítěte, mohou se na své těhotenství připravovat ještě předtím, než ve skutečnosti nastane. Svůj trénink potom výborně zúročí. Díky pravidelnému posilování hlubokého stabilizačního systému a zejména pánevního dna nebudou během těhotenství trpět bolestmi páteře, které způsobuje rostoucí bříško. Možná si pak díky natrénovaným pánevním svalům i ušetří bolestivý mnohahodinový porod. Miminko půjde na svět hladce a bez zbytečné bolesti.

Cvičení podporuje sexuální funkce

Důležité je posilování pánevního dna i pro zlepšení sexuálních funkcí. Ženy, které například mají potíže s bolestivým sexuálním stykem, mohou pomocí cviků na posilování pánevního dna zlepšit svůj sexuální život. Po čase tréninku v podobě pravidelného posilování pánve najednou zjistí, že intimní chvilky už jim nepůsobí bolest jako dříve, ale naopak potěšení. Konečně si budou moci jaksepatří užít a nemyslet na to, co je zase bolí.

I pánové mohou posilovacími cviky podpořit svoji erekci. Ta bude potom pevnější a trvalejší. Soulad a pohoda v sexuálních funkcích potom vztahu velmi prospěje. Přitom stačí jenom málo. Najít si čas na pravidelné cvičení. Není třeba hned na začátku trhnout rekord ve cvičení. Kondici si zvýšíte postupně, ale za to trvale.

Trénink podle gynekologa

Pomoci vám mohou Kegelova cvičení pánevního dna. Vytvořil je už v roce 1948 americký gynekolog Arnold Kegel. Posilujete s nimi především svalstvo v oblasti pochvy, močové trubice a konečníku. Z toho vyplývá, že mají pozitivní vliv i na průběh močení, na nemoci prostaty a vyměšování, na inkontinenci, tedy nechtěný únik moči.

Jedná se o rytmické zatínání svalstva a jeho následné uvolňování. Tyto cviky byste měli provádět alespoň třikrát denně a to v počtu až třiceti nebo čtyřiceti stahů a povolení. Nejprve to zkoušejte s krátkými stahy, později je můžete prodlužovat na deset sekund. Cvičit lze při močení. Snažíte se tak vlastně ztlumit proud moči. Nesmíte ale zapínat jiné svaly a také nesmíte zadržovat dech. Postupně se cvikem naučíte používat jenom určitou skupinu svalů.