Detoxikační dieta

Podstata detoxikační diety

Detoxikací se zbavíme únavy a podpoříme svoje samoléčebné schopnosti. Pročistíme si krev, lymfu, játra, střeva a ledviny. Nejlepším obdobím, kdy začít s detoxikační dietou, je jaro, protože v tomto období začíná nový život. Během diety bychom měli dodržovat správný pitný režim a vypít denně cca 2,5 – 3 litry tekutin. Pravidelným pitím nejlépe filtrované vody pomůžeme našemu tělu odplavovat škodlivé zplodiny.

Při radikální detoxikační dietě máme zakázané konzumovat tyto potraviny: jakékoli červené maso, ale také drůbež, veškeré uzeniny, cukr i sůl, sladké a šumivé limonády, omáčky a majonézy, kávu, černý čaj, jakýkoli alkohol, čokoládu a výrobky z ní, bonbony, džemy, chipsy, pečené výrobky obsahující pšenici, obalovaná smažená jídla, mléčné výrobky, vejce.

Jako doplněk diety doporučují odborníci pohyb, protože řada toxinů se z těla odplavuje potem. Za ideální druh pohybu považují chůzi, běh, jógu či pilates.

Existuje také varianta 28 denní detoxikační kůry podle slovenské odbornice na hubnutí Antonie Mačingové, kdy jíte pouze tři jídla denně. Jedním z nejdůležitějších jídel je salát z červené řepy, dále se jí hodně brokolice, fazolové lusky, jogurt s medem a ořechy, kuře s celerem atd. Základem této diety je očista těla a odstranění překyselení organizmu.

Napsat komentář