Dieta bez pečiva

Pozor na příliš nízký obsah sacharidů

Tvrzení, že zhubnete dietou, při které budete vynechávat pečivo, je skutečně mýtus. V pečivu najdete polysacharidy, které jsou pro správné zdravé stravování a vyvážený jídelníček také naprosto nezbytné. Příjem sacharidů potřebujete, je palivem pro vaše tělo. Proto úplné vynechání pečiva během diety rozhodně není správné.

Určitý příjem sacharidů potřebujete, ovšem měl by být kontrolovaný. Důležité je ale, jaké si vybrat pečivo. Se správným pečivem máte šanci zhubnout. Rozhodně byste měli vynechávat pečivo z bílé mouky a naopak ho nahrazovat pečivem celozrnným, které obsahuje hodně vlákniny a také dostatečný poměr minerálů, vitamínů i zdravých tuků. Proto je nutné u pečiva studovat především obsah vlákniny. Ten vám jednoznačně poví, zda jde o skutečně celozrnné pečivo, nebo o pečivo bílé, které bylo jenom přibarvováno, aby dosáhlo zdání celozrnného.

Tmavé pečivo rozhodně neznamená, že jde o celozrnný produkt, jak si mnoho lidí mylně myslí. Proto hledejte u pečiva jeho složení, které vám napoví, zda je zdravé nebo ne.

Dieta úplně bez pečiva podle odborníků rozhodně není správná. Pečivo navíc umožňuje stravitelnost určitých jídel. Úplné vynechání pečiva se také někdy kombinuje s vynecháním příloh (ukázka diety níže se týká právě tohoto případu). To už je opravdu nebezpečné, protože vám budou chybět sacharidy. Pokud i přesto chcete dietu bez pečiva zkusit, nikdo vám v tom samozřejmě bránit nemůže.