Kuřecí dieta

Ideální pokrm: spousta bílkovin a minimum tuku

Kuřecí maso je velmi zdravé, můžeme ho bez rozpaků označit za prakticky nejzdravější maso. Obsahuje naprosté minimum tuku například v porovnání s vepřovým masem. Proto je kuře při dietě a snaze o zhubnutí nebo udržení štíhlé linie skutečně ideálním pokrmem.

Kuřata a také krůty mají nízkou energetickou hodnotu, nezkonzumujete s nimi příliš mnoho kalorií. Rozhodně ale nelze říci, že veškerá drůbež je dietní, protože například maso hus a kachen má naopak dost velký podíl tuku. Tedy se v dietě zaměřte pouze na konzumaci kuřat, případně krůt. Kuřecí maso obsahuje také hodně vitamínů skupiny B a dále železa, zinku, sodíku, fosforu a draslíku.

Než si ale hubnutí s pomocí kuřecího masa naordinujete, měli byste si uvědomit několik zásad, které je při přípravě pokrmů z kuřete třeba dodržovat, aby dieta byla skutečně účinná. První zásadou je připravovat kuře vždy bez kůže, protože velké množství tuku se nachází právě v ní. Odstraněním kůže se tohoto tuku výborně zbavíte, aniž byste maso ztratilo na chuti. Maso připravujte pokud možno vařením nebo dušením, pokud si neodepřete smažení, smažte na nepřilnavé teflonové pánvi na sucho. Omezte solení a naopak používejte bylinky, které stimulují trávení a tím pádem také spalování. Jako přílohu si vybírejte rýži, brambory, vařenou, dušenou či grilovanou zeleninu, zapomeňte na hranolky, knedlíky. Chutné, ale přitom trávení nijak nezatěžující kuřecí maso, vám skutečně pomůže hubnout.