Sdílej se svými přáteli...

Chilli koření Red Jalapeno mleté 10 g

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-15576 Popis Popis POPIS Mleté chilli koření Red Jalapeno od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel. Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými červenými chilli papričkami odrůdy Jalapeno. Jedná se o jedny z nejoblíbenějších chilli papriček, které pocházejí z Mexika. Chilli papričky Jalapeno jsou mírně pálivé […]

Před konzultací
−34 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

Chilli koření Red Jalapeno

POPIS

Mleté chilli koření Red Jalapeno od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel. Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými červenými chilli papričkami odrůdy Jalapeno. Jedná se o jedny z nejoblíbenějších chilli papriček, které pocházejí z Mexika.

Chilli papričky Jalapeno jsou mírně pálivé a používají se k výrobě chilli omáček a k přípravě pálivých pokrmů (především v mexické kuchyni). Toto koření využijete například při přípravě domácích kořeních směsí, na marinování, na přípravu salsy nebo třeba chilli con carne.

SPECIFIKACE

Složení: mleté červené chilli papričky Jalapeno

Stupeň pálivosti: star2 star star star star (10 000 SHU)

Hmotnost: 10 g

Země původu: Mexiko

Vhodné k: ochucení pokrmů

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 g)

Kalorie: 1561 kJ / 376 kcal

Tuky: 17,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,3 g

Sacharidy: 29,4 g z toho cukry: 10,3 g

Bílkoviny: 12 g

Soli: 0,1 g 

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte na suchém a chladném místě. 

chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup:

1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život