Sdílej se svými přáteli...

Cibulové chutney My Chilli 260 g

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-16341 Popis Popis POPIS Cibulové Chutney od výrobce My Chilli je vyrobeno z farmářských moravských surovin. Toto chutney získalo 2. místo na celosvětové soutěži World Hot Sauce Adwards v americké Lousianě a další významná ocenění. Jedná se vlastně o sladkou zkaramelizovanou cibulovou redukci, která se skvěle hodí například k paštice nebo ke […]

Před konzultací
−16 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

POPIS

Cibulové Chutney od výrobce My Chilli je vyrobeno z farmářských moravských surovin. Toto chutney získalo 2. místo na celosvětové soutěži World Hot Sauce Adwards v americké Lousianě a další významná ocenění.

Jedná se vlastně o sladkou zkaramelizovanou cibulovou redukci, která se skvěle hodí například k paštice nebo ke zvěřině. Hlavní ingrediencí je cibule a pikantnost tomuto chutney dodávají sušené chilli papričky odrůdy Naga Bhut Jolokia, což je jedna z nejpálivějších chilli papriček světa.

SPECIFIKACE

Složení: cibule 44 %, cukr, hrušky, ocet, rozinky, sůl, jablečný pektin, sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia, regulátor kyselosti: kyselina citronová, hřebíček mletý 0,05 %, nové koření

Stupeň pálivosti: star2 star2  star2 star star 

Hmotnost: 260 g

Pevný obsah min. 172 g

Země původu: Česká republika

Vhodné k: paštice, zvěřině

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů.

DOMÁCÍ PAŠTIKA S BRUSINKAMI A BRANDY

DOMÁCÍ PAŠTIKA S BRUSINKAMI A BRANDY

Ingredience
4 lžíce brandy, 100 g sušených brusinek (propláchnutých), 500 g kuřecích jater, 200 g másla + na zalití hotové paštiky, 2 šalotky (nasekané na jemno), 2 stroužky česneku, 1 snítka čerstvého tymiánu, 4 lžíce smetany ke šlehání (31 – 33 %), sůl, pepř podle chuti, kuličky červeného pepře a čerstvý tymián na ozdobu

Postup

1. Brusinky vložte do misky a přelijte je brandy. Promíchejte a nechte odpočinout v lednici aspoň 2 hodiny (klidně i přes noc), aby brusinky nasákly alkoholem. Těsně před přípravou paštiky brusinky sceďte. Brusinky i brandy dejte stranou k pozdějšímu použití. 

2. Játra důkladně očistěte a pokrájejte je na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm šalotku dozlatova. Přidejte česnek a tymián a minutu opékejte. Pak vyndejte tymián a přidejte játra, která opečte do hněda. Pozor, nesmí být syrová, ale zároveň je nepropečte příliš. Měla by být uvnitř lehce růžová. Těsně před koncem restování k játrům přilijte brandy a nechte částečně odpařit. 

3. Játra přesuňte do kuchyňského robota nebo do sekáčku a rozmixujte je dohladka. Poté přidejte zbývající máslo pokrájené nebo rozpuštěné, smetanu a ochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promixujte. Do hotové paštiky lehce vmíchejte brusinky. Paštiku přesuňte do misky nebo do více malých misek, podle toho, jak ji chcete servírovat. Povrch paštiky uhlaďte. 

4. V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Nechte ho vychladnout a přelijte jim vršek paštiky. Můžete ji ještě ozdobit kuličkami červeného pepře a lístky čerstvého tymiánu. Paštiku nechte v lednici ztuhnout. 

Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

CO JE CHUTNEY?

Chutney je anglický výraz pro čatní nebo čatný, je hustá omáčka připravená ze zeleniny nebo z ovoce. Pochází z Indie a může být ochuceno třeba česnekem, hořčicí, rozinkami, octem atd. Velmi oblíbené je cibulové čatní, kde je hlavní ingrediencí zkaramelizovaná cibule. Čatní se používá k dochucení masových i vegetariánských pokrmů. Může být sladké, ostré nebo lehce pikantní.

U nás se s čatný setkáte většinou ve skleničce, ale v Indii se vždy připravuje čerstvé ze sezónních surovin. Čatní se připravuje tak, že se suroviny vaří tak dlouho, až se zcela rozvaří a pak vznikne hustá omáčka nebo pasta. Čatní nejen zvýrazňuje chuť pokrmu, ale také stimuluje zažívání a povzbuzuje chuť k…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život