Sdílej se svými přáteli...

Čokoláda Ruby Callebaut 750 g (3 x 250 g)

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-RUBY3 Popis Popis POPIS Ruby čokoláda od výrobce Callebaut se prezentuje jako nový 4. druh čokolády (bílá, mléčná, hořká čokoláda). Má krásnou, jemně růžovou barvu, její chuť je ovocná a jemně nakyslá, připomíná chuť jogurtu. Je vyrobena čistě z rubínového kakového bobu, neobsahuje tedy ovocná aromata ani barviva. Díky optimální tekutosti […]

Před konzultací
−10 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

6CZ_Soja 7CZ_Mléko

POPIS

čokoláda ruby callebautRuby čokoláda od výrobce Callebaut se prezentuje jako nový 4. druh čokolády (bílá, mléčná, hořká čokoláda). Má krásnou, jemně růžovou barvu, její chuť je ovocná a jemně nakyslá, připomíná chuť jogurtu. Je vyrobena čistě z rubínového kakového bobu, neobsahuje tedy ovocná aromata ani barviva. Díky optimální tekutosti má všestranné využití. Využijete ji na přípravu různých krémů, polev na donuty, výrobu pralinek, různé čokoládové dekorace apod.

Čokoláda se skvěle kombinuje s mangem, jahodami, malinami, juzu, mascarpone, proseccem, růžovým vínem, whisky, různými oříšky, kávou, bylinkami jako máta, levandule nebo rozmarýn. Nakombinovat ji ale můžete i s ingrediencemi, které byste nečekali – například s wasabi, kaviárem, sýrem Gorgonzola či Camembert.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: Cukr, kakaové máslo, sušené odtučněné mléko, plnotučné sušené mléko, kaková hmota, emulgátor: E322 – sójový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, přírodní vanilkové aroma

(47,3 % kakaová sušina, 35,9 % kakaové maslo, 26,4 % mlieko)

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu) a sóju (sójový lecitin), může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 750 g (3 x 250 g)

Tekutost: standardní 3 z 5

Země původu: Belgie

Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 10 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.

*Fotografie jsou pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2358 kJ / 564 kcal

Tuky: 35,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 21,5 g

Sacharidy: 49,7 g z toho cukry: 48,6 g

Vláknina: 0,7 g

Bílkoviny: 9,3 g

Sůl: 0,26 g

JAK SKLADOVAT ČOKOLÁDU?

Pokud se čokoláda Ruby skladuje nesprávně, může ztratit svou krásnou barvu a ovocnou chuť. Čokoládu skladujte na temném, chladném a suchém místě. Používejte vzduchotěsné balení a chraňte před světlem. Ideální teplota na skladování je 12°C.

Používání čokolády ve stroji na temperování i po dobu několika dní nemá na její barvu a chuť žádný vliv. Zabezpečte ale nepřetržité míchání, aby se kakaové máslo neoddělilo od kakaové sušiny. Při rozpouštění čokolády nesmí teplota překročit 40 – 50°C, neboť by došlo k jejímu znehodnocení – ztrátě ovocné chuti či barvy.

JAK PRACOVAT S RUBY ČOKOLÁDOU CALLEBAUT?

 

Jak se zrodil rubínově červený kakový bob?

Jeden šikovný odborník z firmy Callebaut zjistil, že unikátní složky, které se přirozeně v kakaových bobech vyskytují, poskytují výjimečnou červeno-růžovou barvu a ovocnou chuť. Ve spolupráci s Univerzitou Jacobs v Německu se pak přišlo na to, že za to mohou prekurzory specifického typu kakaového bobu: rubínové kakaové boby.

Trvalo dlouhé roky, než se výzkumníkům podařilo najít ten nejlepší způsob zpracování kakaového bobu během procesu výroby čokolády. Dnes odborníci z  Callebaut jemně vyladili recept rubínové čokolády pro šéfkuchaře, kteří s ní vyrábějí nezapomenutelné chuťové variace.

Kakaovým bobům v rubínové barvě se daří v zemích, kde se kakao běžně pěstuje, například Brazílie nebo Ekvádor. Ani jeden z rodu či původu neurčuje kvalifikaci kakaového bobu jako právě rubínové kakaové boby. Jde o přirozený výskyt prekurzorů, které vyvolávají…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život