Sdílej se svými přáteli...

Hořká čokoláda Tropilia Valrhona 53% 1 kg (4 x 250 g)

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-VAL1D53 Popis Popis   POPIS Tmavé čokoládové pecičky Tropilia Dark s obsahem kakaa 53 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao nepřebije ostatní chutě […]

Před konzultací
−12 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

6CZ_Soja 8CZ_Ořechy 7CZ_Mléko

POPIS

Tmavé čokoládové pecičky Tropilia Dark s obsahem kakaa 53 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao nepřebije ostatní chutě vašich cukrářských výtvorů. Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů. 

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaové boby (min. 53 %), kakaové máslo, cukr, emulgátory (sójový lecitin), přírodní vanilkový extrakt

Obsah tuku: 35 %

Alergeny: Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).

Hmotnost: 1 kg

Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.

*Fotografie je pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2288 kJ / 549 kcal

Tuky: 35 g z toho nasycené mastné kyseliny: 23 g

Sacharidy: 49 g z toho cukry: 48 g

Bílkoviny: 6 g

Soli: 0,05 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 – 18 °C po dobu max. 14 měsíců.

Čokoládový fondán

ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Ingredience

125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání

Postup

1. Připravte si 9 žáruvzdorných formiček (vhodné jsou zapékací misky na Creme Brulee) o průměru 7 cm a výšce 4 cm. Vymažte je máslem a vysypte kakaem. Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli. 

3. V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs. 

4. Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi. Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4. Uložte na 2 hodiny do lednice. Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení.

5. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte 9 – 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý.

TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek. 

Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny. Výborná je třeba vanilková.

Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://fresh.iprima.cz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život