Sdílej se svými přáteli...

McIlhenny Tabasco omáčka Red Pepper 57 ml

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-37301 Popis Popis POPIS Chilli omáčka Red Pepper je středně pálivá (v porovnání s ostatními omáčkami typu tabasco). Na stupnici pálivosti dosahuje 2500 až 5000 jednotek SHU. Jedná se o originální tabasco. Omáčka je koncentrovaná, a tak stačí vždy jen pár kapek. Přidejte ji všude tam, kde potřebujete zvýraznit chuť pokrmu. Mleté maso, steak, […]

Před konzultací
−18 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

POPIS

Chilli omáčka Red Pepper je středně pálivá (v porovnání s ostatními omáčkami typu tabasco). Na stupnici pálivosti dosahuje 2500 až 5000 jednotek SHU. Jedná se o originální tabasco. Omáčka je koncentrovaná, a tak stačí vždy jen pár kapek. Přidejte ji všude tam, kde potřebujete zvýraznit chuť pokrmu.

Mleté maso, steak, ryby, polévky, omáčky, mexická kuchyně, dušená jídla, rýže nebo zeleninové pokrmy budou milovníkům ostrého chutnat ještě víc. Tabasco neobsahuje žádné kalorie, má nízký obsah sodíku, je ideální na dochucení jídel při všech dietách (nízkokalorické, nízkosacharidové, nízkosodíkové, cholesterolové atd.).

SPECIFIKACE

Složení: červené chilli papričky, jedlá sůl, kvasný lihový ocet

Stupeň pálivosti: star2 star star star star (2500 až 5000 SHU)

Objem: 57 ml

Vhodné k: mletému masu, steakům, rybám, dušeným jídlům, rýži, do polévek, omáček, mexické kuchyně

PRAKTICKÉ RADY

Před použitím protřepte. Skladujte a uchovávejte v suchu. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě +6 °C a spotřebujte do 30 dní.

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

chilli con carne

Ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření, čerstvou chilli papričku nebo chilli omáčku na dochucení), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání
2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

O hubnutí ve Světě zdraví jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život
Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000
Chipotle 7 500