Sdílej se svými přáteli...

Mléčná čokoláda Tropilia Valrhona 29% 1 kg (4 x 250 g)

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-VAL1M Popis Popis     POPIS Mléčné čokoládové pecičky Tropilia Milk s obsahem kakaa 29 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao a hořkost čokolády […]

Před konzultací
−12 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

6CZ_Soja 7CZ_Mléko 8CZ_Ořechy 3CZ_Vejce

POPIS

Mléčné čokoládové pecičky Tropilia Milk s obsahem kakaa 29 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao a hořkost čokolády nepřebije ostatní chutě vašich cukrářských výtvorů. Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů. 

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaové boby (min. 29 %), kakaové máslo, cukr, emulgátory (sójový lecitin), sušené plnotučné mléko

Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu). Může obsahovat stopy ořechů a vajec.

Hmotnost: 1 kg

Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.

*Fotografie je pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2272 kJ / 543 kcal

Tuky: 33 g z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g

Sacharidy: 55 g z toho cukry: 44 g

Bílkoviny: 7 g

Soli: 0,2 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 – 18 °C po dobu max. 14 měsíců.

čokoládová pěna

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Ingredience

200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 – 33 %)

K servírování

šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou.

2. Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády.

3.  Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.

4. Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi

5. Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 – 6 hodin.

6. Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život