Sdílej se svými přáteli...

Royal Orient Smažená cibulka 400 g

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-5805 Popis Popis POPIS Smažená cibulka je populární po celém světě. Je do zlatova osmažená, křupavá a okamžitě k použití. Stačí posypat hot dog, hamburger, bramborové knedlíky plněné uzeným masem,… Prostě co vás napadne.  SPECIFIKACE Složení: cibule 75 %, palmový olej, pšeničná mouka, sůl Alergeny: Obsahuje lepek Hmotnost: 400 g Země původu: Nizozemsko NUTRIČNÍ A […]

Před konzultací
−16 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

1CZ_Lepek

POPIS

Smažená cibulka je populární po celém světě. Je do zlatova osmažená, křupavá a okamžitě k použití. Stačí posypat hot dog, hamburger, bramborové knedlíky plněné uzeným masem,… Prostě co vás napadne. 

SPECIFIKACE

Složení: cibule 75 %, palmový olej, pšeničná mouka, sůl

Alergeny: Obsahuje lepek

Hmotnost: 400 g

Země původu: Nizozemsko

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 g)

Kalorie: 2487 kJ / 599 kcal

Tuky: 44 g z toho nasycené mastné kyseliny: 21 g

Sacharidy: 42 g z toho cukry: 8 g

Bílkoviny: 6 g

Soli: 1,5 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchém, chladném a tmavém místě. Spotřebujte před datem uvedeným na obale. 

CIBULE

Cibule kuchyňská je druh zeleniny. Jedná se o dvouletou rostlinu, ze které se konzumuje podzemní část a je pro ni typické vrstvení. Existují různé druhy cibule. Žlutá cibule má nejčastější využití, můžete ji použít jako základ pod maso, na guláš atd. Červená cibule je ideální do salátů. Bílá cibule je jemnější než žlutá a díky světlé barvě se hodí na základ světlých omáček. Dále se můžete setkat s šalotkou, která má nejjemnější chuť ze všech druhů cibulí. Šalotka se používá především do rizota, do salátů atd. A velmi známá je i jarní cibulka, u které se konzumuje jak bílá, tak zelená část (nadzemní) a využívá se k přímé konzumaci, do jarních závitků, do salátů a do asijských pokrmů.

ÚČINKY CIBULE NA ZDRAVÍ

Cibule obsahuje vitamín C, má antibakteriální účinky a působí podobně jako česnek jako přírodní antibiotikum, posiluje imunitní systém, povzbuzuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak, čistí krev a působí proti stárnutí cév. Má preventivní účinky proti některým onemocněním např. proti rakovině (střev, hrtanu, vaječníků), cukrovce, omezuje vstřebávání tuků a cukrů, což působí proti obezitě. Velkou výhodou je, že se většina pozitivních účinků na zdraví zachová i po tepelném zpracování. Méně známé je použití při pobodání hmyzem. Pokud vás píchne vosa, tak postižené místo potřete rozříznutou cibulí. Nevznikne nebo se zmírní otok a zmírníte i nepříjemné pálení.

hot dog s křupavou cibulkou

HOT DOG S KŘUPAVOU CIBULKOU

Ingredience
4 kvalitní párky s vysokým obsahem masa, 4 loupaná rajčata, 1 chilli papričku, sůl, pepř,150 g domácí majonézy, pečivo, křupavou smaženou cibulku (můžete připravit osmažením cibule nakrájené na tenká kolečka, obalené v hladké mouce, kterou jste osolili a opepřili nebo pokud nemáte čas, můžete použít hotovou), rostlinný olej 

Na domácí majonézu
250 ml rostlinného oleje, 2 žloutky, 1 citron, 1 lžičku plnotučné hořčice, sůl

Postup
1. Nejprve si připravte domácí majonézu. Do mísy vklepněte dva žloutky, přidejte hořčici, špetku soli, lehce promíchejte a směs dejte do lednice odstát asi na čtvrt hodiny. Až pak můžete pokračovat.

2. Začněte šlehat žloutky, přičemž v delších intervalech přidávejte po kapkách olej. Vždy ho důkladně zašlehejte, jinak by se vám mohlo stát, že se směs srazí. Chce to jen trpělivost a pozorné oko. Když se vám podaří zašlehat asi polovinu oleje, uvidíte, že majonéza je poměrně tuhá. Zřeďte ji citronovou šťávou, opět záleží na oku, ale my doporučujeme nalít ¾ získané šťávy z jednoho plodu. Pak opět popadněte metličku nebo ruční šlehač a všlehejte do základu zbytek oleje, už můžete přilévat o něco rychleji. Majonéza je hotová.

3. Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno, přidejte nasekanou chilli papričku a podle potřeby osolte a opepřete.

4. Párky opečte na pánvi dozlatova na troše oleje.

5. Pečivo podélně nakrojte a rozpečte v troubě nebo na kontaktním grilu. Dovnitř  dejte trochu rajčatové směsi, domácí majonézu, vložte…

O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život