Sdílej se svými přáteli...

The chilli Doctor Habanero celé sušené 10g

Do obchodu Katalogové číslo: chefshop-12900 Popis Popis POPIS Chilli koření červené Habanero od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Habañero (Capsicum Chinense). Název této chilli papričky je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jedná se o středně pálivou chilli papričku, které je velmi populární. Původ chilli papričky je na Kubě, odtud se dostala […]

Před konzultací
−4 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

POPIS

Chilli koření červené Habanero od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Habañero (Capsicum Chinense). Název této chilli papričky je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jedná se o středně pálivou chilli papričku, které je velmi populární. Původ chilli papričky je na Kubě, odtud se dostala do Mexika, kde se nyní ročně sklidí až 1500 tun.

Nezralé Habanero je zelené, v průběhu dozrávání mění barvu – existuje habanero oranžové, červené, hnědé, bílé, růžové. Habañero dosahuje 200 000 – 300 000  SHU (Scovilleho jednotek pálivosti). Ideální na přípravu pálivých pokrmů (např. omáček). Habanero se také podílelo na vzniku nejpálivější chilli papričky světa Caroliny Reaper. Balení obsahuje 10 g chilli papriček. Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře

chilli red habanero

SPECIFIKACE

Složení: celé sušené chilli papričky červené Habanero

Stupeň pálivosti: star2 star2 star2 star star  (100 000 – 350 000 SHU)

Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček)

Země původu: Mexiko

Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů

chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup:

1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

PRAKTICKÉ RADY

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život