Postup:
Nejprve si připravíme kvásek z čerstvého droždí, trochy cukru a jednoho deci teplé vody. Mezitím co nám bude kvásek kynout, smícháme mouku se solí, olejem a zbytkem vody. Nakonec přidáme kvásek a opět necháme kynout pod utěrkou.
Poté si nadrobno nakrájíme cibule a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a koření. Vykynuté těsto dáme na plech pokrytý pečícím papírem a potřeme připravenou rajčatovou salsou. Mozarellu nakrájíme na tenká kolečka a poklademe na pizzu. Nakonec posypeme tvrdým strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 200 ml vody;
- ½ čerstvého droždí;
- 200g kukuřičné mouky;
- 100g cizrnové mouky;
- 30 ml slunečnicového oleje;
- 1 lžičku soli;
- 2 ks velké cibule;
- 6 ks středně velkých rajčat;
- Špetka majoránky;
- Tymián;
- Oregano;
- Bazalka;
- 3 ks stroužky česneku;
- Mletý černý pepř;
- Malá lžička soli;
- 1 ks mozarella;
- Tvrdý sýr dle potřeby;
- Kapka olivového oleje