Bezlepková pizza

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek z čerstvého droždí, trochy cukru a jednoho deci teplé vody. Mezitím co nám bude kvásek kynout, smícháme mouku se solí, olejem a zbytkem vody. Nakonec přidáme kvásek a opět necháme kynout pod utěrkou.

Poté si nadrobno nakrájíme cibule a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a koření. Vykynuté těsto dáme na plech pokrytý pečícím papírem a potřeme připravenou rajčatovou salsou. Mozarellu nakrájíme na tenká kolečka a poklademe na pizzu. Nakonec posypeme tvrdým strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 200 ml vody;
  • ½ čerstvého droždí;
  • 200g kukuřičné mouky;
  • 100g cizrnové mouky;
  • 30 ml slunečnicového oleje;
  • 1 lžičku soli;
  • 2 ks velké cibule;
  • 6 ks středně velkých rajčat;
  • Špetka majoránky;
  • Tymián;
  • Oregano;
  • Bazalka;
  • 3 ks stroužky česneku;
  • Mletý černý pepř;
  • Malá lžička soli;
  • 1 ks mozarella;
  • Tvrdý sýr dle potřeby;
  • Kapka olivového oleje