Bylinkové knedlíky s listovým špenátem

Ingredience:

  • 6 ks velkých brambor;
  • 1 hrnek hrubé špaldové mouky;
  • 2 ks vejce;
  • 2 malé lžičky provencálského koření;
  • Špetka kmínu (drcený);
  • Špetka soli a pepře;
  • Svazek pažitky;
  • Petrželka kudrnka;
  • Bazalka;
  • 2 zelené listy pórku;
  • Listový špenát;
  • 1 ks velká cibule;
  • Lžíce olivového olej

Postup:

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce do měkka. Ještě horké brambory oloupeme a po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Do brambor přidáme rozšlehané vejce a přimícháme špaldovou mouku. Poté si nadrobno nakrájíme bazalku, pažitku, petrželku a pórek a přidáme k těstu. Na závěr přidáme drcený kmín, sůl a pepř podle chuti.

Ze vzniklého těsta vypracujeme dvě stejně velké šišky a vložíme do vroucí vody. Knedlíky vaříme asi 15 minut (po uplynutí poloviny času ve vodě obrátíme, aby se knedlíky uvařili rovnoměrně). Po uvaření ihned nakrájíme a podáváme. Knedlíky můžeme ozdobit jednou z připravených bylinek.

Špenát si připravíme tak, že osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku na olivovém oleji, a když zesklovatí, přilijeme vodu a necháme podusit do změknutí. Poté přidáme pokrájené listy špenátu, osolíme a necháme opět změknout.

Počet porcí: 4-6