Čína se sójovým masem

Postup:

Do hrnce vlijeme zeleninový vývar. Vložíme do něj kostky sójového masa a povaříme je doměkka. Jakmile sójové kostky vařením změknou, slijeme z nich pomocí síta zeleninový vývar. Maso necháme na sítu okapat.

Cibuli oloupeme a pokrájíme ji na drobné kostičky. Stroužky česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Omyjeme papriku a pórek. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádřinec se semínky a bílé žebroví a dužninu rozkrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na tenčí kolečka. Nesolené arašídy nasekáme ostrým nožem nadrobno. V hrnci s 800 ml vroucí osolené vody uvaříme rýži. Vaříme ji cca 20 – 25 minut.

Mezitím si připravíme pánev wok a vlijeme na ni 2 lžíce slunečnicového oleje. Wok rozpálíme a do horkého oleje vhodíme nasekanou cibuli a česnek. Orestujeme a přidáme kostičky papriky a kolečka pórku. Opět restujeme a ke směsi přisypeme ještě nasekané arašídy. Nakonec vmícháme uvařené a okapané sójové maso.

Do hrnku vlijeme 5 lžic vody a rozmícháme v nich lžíci Solamylu. Do woku se směsí sójového masa a zeleniny přidáme rozředěný Solamyl a pokrm dochutíme solí, pepřem a kořením na Čínu. Vše ještě asi 5 minut dusíme. Směs sójového masa se zeleninou podáváme s teplou uvařenou a scezenou rýží.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 600 g Sójové maso kostky
  • 400 g Rýže
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika
  • 2 ks Česnek stroužek
  • 1 lžíce Solamyl
  • 3 lžíce Arašídy
  • 2 lžíce Olej slunečnicový
  • 5 lžic Voda pitná pro rozmíchání Solamylu
  • 2 ks špetka Sůl
  • 1 ks špetka Pepř černý mletý
  • 1 ks kávová lžička Koření na Čínu
  • 800 ml Voda pitná