Ingredience:
- 500 g Cizrna,
- 1 ks Cibule kuchyňská,
- 500 g Rajčata,
- 4 ks Česnek stroužek,
- 250 ml Smetana zakysaná,
- 1 ks špetka kurkuma,
- 1 ks špetka Pepř černý mletý,
- 1 ks špetka Sůl,
- 350 ml Vývar zeleninový,
- 1000 ml Voda pitná,
- 2 ks polévková lžíce Olej olivový
Postup:
Připravte si větší hrnek, do kterého vsypte cizrnu. Zalijte ji přiměřeným množstvím vody a odložte přes noc stranou. Nechte ji odmočit.
Další den slijte vodu a v nové vodě uvařte cizrnu doměkka asi jednu hodinu nebo podle potřeby a na sítu ji následně sceďte.
Mezitím si uvařte v konvici vodu a touto vroucí vodou spařte omytá rajčata. Následně je opatrně oloupejte a pokrájejte na kousky.
Připravte si větší pánev. Vlijte na ni olej. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Vsypte na pánev a nechte zesklovatět. Následně na ní nasypte scezenou cizrnu, osolte, opepřete a přidejte podle chuti i špetku kurkumy. Promíchejte. Vše zalijte zeleninovým vývarem. Vložte do pánve také oloupaná a pokrájená rajčata a duste.
Mezitím si oloupejte a prolisujte česnek. Do menší misky vyklopte z kelímku zakysanou smetanu a smíchejte ji s prolisovaným česnekem. Smetanovou směs přidáme do pánve a promícháme. Nakonec ještě podle chuti přisolíme a podáváme v miskách.
Počet porcí: 4