Goji s kuřecím masem

Ingredience:

  • Řepkový olej;
  • 1 velká cibule;
  • 500g kuřecích prsou;
  • ½ skleničky goji;
  • ½ lžičky kardamonu (lze použít i hřebíček);
  • Kousek zázvoru;
  • 1 lžíce kary;
  • ½ lžičky kayenského pepře;
  • 200 g sekaných konzervovaných rajčat;
  • 1 lžička kmínu – celý;
  • Koriandrové listy;
  • Sůl

Postup:

Do pánve nalijeme olej a přidáme celý kmín. Kmín necháme lehce zhnědnout a přidáme nadrobno nasekanou velkou cibuli a zázvor. Cibuli necháme zesklovatět a přisypeme kary, pepř a sůl. Chvíli mícháme – koření tak ztratí svoji hořkost. Poté přilijeme konzervovaná rajčata a přisypeme goji.

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a orestujeme v jiné pánvi asi 5 minut. Poté přidáme ke všem ingrediencím a vaříme cca 15 minut pod pokličkou.

Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme koriandrovými listy.

Počet porcí: 4