Ingredience:
- Řepkový olej;
- 1 velká cibule;
- 500g kuřecích prsou;
- ½ skleničky goji;
- ½ lžičky kardamonu (lze použít i hřebíček);
- Kousek zázvoru;
- 1 lžíce kary;
- ½ lžičky kayenského pepře;
- 200 g sekaných konzervovaných rajčat;
- 1 lžička kmínu – celý;
- Koriandrové listy;
- Sůl
Postup:
Do pánve nalijeme olej a přidáme celý kmín. Kmín necháme lehce zhnědnout a přidáme nadrobno nasekanou velkou cibuli a zázvor. Cibuli necháme zesklovatět a přisypeme kary, pepř a sůl. Chvíli mícháme – koření tak ztratí svoji hořkost. Poté přilijeme konzervovaná rajčata a přisypeme goji.
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a orestujeme v jiné pánvi asi 5 minut. Poté přidáme ke všem ingrediencím a vaříme cca 15 minut pod pokličkou.
Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme koriandrovými listy.
Počet porcí: 4