Kuskus s fazolkami

Postup:

Do menšího hrnku vlijeme vodu, osolíme ji špetkou soli a přivedeme ji k varu. Do druhého hrnce vsypeme kuskus a zalijeme ho uvařenou horkou vodou. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme kuskus odstát ve vodě asi 10 minut. Zatímco se namáčí kuskus, na teflonové pánvi si rozehřejeme lžíci másla. Směs baby karotky, hrášku a kukuřice (použijeme-li mraženou zeleninu, předvaříme ji do poloměkka ve vroucí vodě, pokud používáme konzervovanou zeleninu, slijeme z ní slaný nálev a lehce propláchneme vodou, aby zeleninová směs nebyla příliš slaná) vsypeme na pánev s rozehřátým máslem. Přidáme do pánve červené fazole, pokud máme konzervované, slijeme z nich nálev, máme-li fazole sušené, necháme je předtím přes noc ve vodě nabobtnat. Karotku, hrášek, kukuřici a fazole na pánvi promícháme a necháme na mírném 10 minut provařit. V závěru vaření přidáme kuskus a pečlivě promícháme. Osolíme podle chuti. Rozdělíme pokrm do čtyř misek. Můžeme každou porci ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 100 g Kuskus
  • 1 l Voda pitná
  • 400 g Fazole
  • 3 ks špetka Sůl
  • 1 ks polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina směs baby karotka, hrášek, kukuřice
  • 1 ks polévková lžíce Pažitka

Napsat komentář