Melounový salát

Ingredience

  • 100g rukoly;
  • 2 žluté melouny;
  • 1 menší huška – vhodná je tvrdší;
  • 1 červená paprika;
  • 2 lžíce rýžového octa;
  • 4 lžíce olivového oleje;
  • 1 lžíce cukru;
  • Špetka soli;
  • 200g kuřecího masa;
  • Kapka rostlinného oleje;
  • Pepř;
  • Sůl

Postup:

Nakrájíme si maso na menší kostičky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Poté maso dáme stranou vychladnout.

Melouny rozpůlíme, vyndáme jadérka a důkladně vydlabeme. Dužinu z 1. melounu použijeme na zálivku. Dužinu z druhého melounu můžeme ještě překrojit, pokud máme velké kousky. Meloun dáme do velké mísy, kam budeme přidávat i další ingredience.

Hrušku nebudeme loupat, a proto ji důkladně omyjeme horkou vodou. Zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak budeme postupovat s červenou paprikou. Poté přidáme salát z rukoly.

Zálivku si připravíme tak, že v jiné nádobě rozmixujeme meloun, přidáme ocet, olivový olej cukr a sůl. Zeleninu v míse promícháme s opečeným masem a přelijeme zálivkou. Podáváme ve vydlabaných mísách z melounu.