Ingredience
- 100g rukoly;
- 2 žluté melouny;
- 1 menší huška – vhodná je tvrdší;
- 1 červená paprika;
- 2 lžíce rýžového octa;
- 4 lžíce olivového oleje;
- 1 lžíce cukru;
- Špetka soli;
- 200g kuřecího masa;
- Kapka rostlinného oleje;
- Pepř;
- Sůl
Postup:
Nakrájíme si maso na menší kostičky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Poté maso dáme stranou vychladnout.
Melouny rozpůlíme, vyndáme jadérka a důkladně vydlabeme. Dužinu z 1. melounu použijeme na zálivku. Dužinu z druhého melounu můžeme ještě překrojit, pokud máme velké kousky. Meloun dáme do velké mísy, kam budeme přidávat i další ingredience.
Hrušku nebudeme loupat, a proto ji důkladně omyjeme horkou vodou. Zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak budeme postupovat s červenou paprikou. Poté přidáme salát z rukoly.
Zálivku si připravíme tak, že v jiné nádobě rozmixujeme meloun, přidáme ocet, olivový olej cukr a sůl. Zeleninu v míse promícháme s opečeným masem a přelijeme zálivkou. Podáváme ve vydlabaných mísách z melounu.