Ingredience:
- 1 velký celý králík;
- 2 cibule;
- 300g listového špenátu;
- 100ml bílého vína;
- 1 lžíce olivového oleje;
- Šťáva z jednoho citrónu;
- Kmín;
- 5 stroužků česneku;
- Pepř;
- Sůl;
- Bobkový list
Těsto na knedlíky:
- 1 vejce;
- 12 lžic celozrnné mouky;
- 4 lžíce dětské krupičky;
- ½ kg brambor
Postup:
Králíka si nejprve omyjeme a naporcujeme. Osolíme a opepříme z obou stran a potřeme vylisovaným česnekem. Takto naloženého králíka necháme cca 20 minut odpočinout.
Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a vložíme do zapékací mísy. Králíka přidáme k cibuli, poklademe 2-4 bobkové listy a dáme do předem rozpálené trouby na 200 stupňů. Králíka nezapomeneme podlévat. Asi po 10 minutách přilijeme víno a pokapeme citrónovou šťávou. Králíka pečeme pod pokličkou do změknutí. Poté odkryjeme a necháme upéct dozlatova.
Listový špenát důkladně omyjeme a natrháme na menší kusy. Přelijeme horkou vodou a necháme 5 minut ponořený ve vodě. Poté utřeme 2 stroužky česneku se solí a vmícháme do špenátu. Nakonec přilijeme trochu olivového oleje. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky
Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme. Necháme vychladnout, nastrouháme a smísíme se zbylými ingrediencemi. Těsto důkladně propracujeme a uděláme dva stejně veliké válečky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut.