Ingredience
- 250 g hlívy ústřičné
- 3 brambory,
- 2 větší cibule,
- 4 stroužky česneku,
- silný masový vývar (nejlépe asi den předem připravený),
- ½ lžičky sladké papriky,
- sůl,
- pepř,
- majoránka,
- drcený kmín,
- olivový olej,
- v případě potřeby asi 1 a půl lžičky mouky na zahuštění
Postup:
V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém si zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou a restujeme zhruba 5 minut. Hlíva se nám po chvíli zredukuje a to je ten správný čas kdy přidáme nakrájené brambory, lisovaný česnek a sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vývarem.
Vývar si můžeme připravit den předem, vyvařením kuřecích, hovězích či vepřových kostí. Promícháme, přidáme sůl, pepř, trochu kmínu na špičku nože a vaříme zhruba 25 minut. Před koncem vaření přisypeme majoránku a můžeme zahustit moukou, ale není to potřeba, polévka je dost hustá sama o sobě.
Dobrou chuť!
Počet porcí: 4