Polévka z hlívy ústřičné

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 3 brambory,
  • 2 větší cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • silný masový vývar (nejlépe asi den předem připravený),
  • ½ lžičky sladké papriky,
  • sůl,
  • pepř,
  • majoránka,
  • drcený kmín,
  • olivový olej,
  • v případě potřeby asi 1 a půl lžičky mouky na zahuštění

Postup:

V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém si zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou a restujeme zhruba 5 minut. Hlíva se nám po chvíli zredukuje a to je ten správný čas kdy přidáme nakrájené brambory, lisovaný česnek a sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vývarem.

Vývar si můžeme připravit den předem, vyvařením kuřecích, hovězích či vepřových kostí. Promícháme, přidáme sůl, pepř, trochu kmínu na špičku nože a vaříme zhruba 25 minut. Před koncem vaření přisypeme majoránku a můžeme zahustit moukou, ale není to potřeba, polévka je dost hustá sama o sobě.

Dobrou chuť!

Počet porcí: 4