Skořicovo-medové müsli

Ingredience:

  • 1 a půl hrníčku bio vloček,
  • slunečnicová semínka,
  • sezamová semínka,
  • dýňová semínka,
  • lžíce kvalitního olivového oleje,
  • 3-4 lžíce kvalitního medu,
  • mletá skořice dle chuti

Postup:

Připravíme si 2 větší misky. Zapneme si troubu a necháme ji rozehřát na 200 stupňů. Do první misky vsypeme zakoupené bio vločky, přidáme skořici (záleží na chuti, skořice je dost aromatická, někdo má rád více, někdo méně) a semínka slunečnice, sezamu či dýňová semínka. Vlastně záleží jen na Vás co si do vloček přidáte, vyzkoušené je to i s bio oříšky.

Do druhé mísy nalijeme mléko, přidáme lžíci oleje a med. Samozřejmě nejlepší by bylo volit med stáčený od samotného včelaře, ty mají nejvíce vitamínů.

Obě směsi smícháme a promícháme tak, aby všechny vločky byly navlhlé. Takto smíchanou směs rozprostřeme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení občas promícháme (jinak by se mohlo stát, že se nám müsli připeče) a pečeme tak dlouho, dokud musli nechytne krásně zlatavou barvu.

Vychladlou směs můžeme podávat s jogurtem nebo zalité mlékem. Výborné a zdravé je i jako mlsání, samozřejmě v přiměřené míře.

Počet porcí: cca 4