Ingredience:
- 300 g Šmakoun buď přírodní nebo s hlívou ústřičnou či mexický;
- 4 ks Paprika červená, zelená, žlutá nebo oranžová;
- 4 ks Bílek vaječný;
- 1 ks Cibule žlutá kuchyňská;
- 2 ks špetka Paprika mletá sladká;
- 2 ks špetka Pepř černý mletý;
- 2 ks špetka Sůl;
- 2 ks stroužek Česnek;
- 100 g Rýže celozrnná
Postup:
Připravte si větší misku, do které smícháte náplň do paprik. Hrubším struhadlem postrouháte šmakouna na nudličky a vsypete je do misky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Přidejte ji do misky k nudličkám ze šmakouna. Osolte, opepřete, opaprikujte.
V menší misce našlehejte tuhý sníh z bílků. Sníh přidejte ke šmakounovo-cibulové okořeněné směsi. Promíchejte. Opláchněte papriky ve studené vodě a ukrojte vršek paprik s jádřincem. Naplňte papriky šmakounovou směsí a vložte do pekáčku vymazaného tukem.
Zapněte troubu a předehřejte ji na 180 °C. Pečte 40 minut, dokud nejsou papriky měkké. Jako přílohu zvolte celozrnnou rýži, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Naklaďte na talíře a teplé servírujte.
Počet porcí: 4