Tarhoňa s kuřecím masem

Ingredience:

  • 500 g kuřecích stehenních řízků,
  • 3 ks mrkve,
  • 1 pórek,
  • 250 g cherry rajčátek,
  • 500 g (sáček) tarponi,
  • menší cibulka,
  • sůl,
  • pepř,
  • grilovací koření,
  • olivový olej,
  • 1 kelímek nízkotučné zakysané smetany,
  • 2 stroužky česneku

Postup:

Do hrnce si dáme vařit vodu, trochu osolíme a kápneme tam pár kapek oleje. Jakmile přivedeme vodu k varu, vysypeme do ní těstoviny a vaříme do změknutí zhruba 4 až 5 minut. Těstoviny slijeme a prokápneme olejem.

Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a zpěníme si na něm jednu menší cibulku. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, nejlépe ze stehenních řízků, maso je pak krásně křehoučké. Maso trochu osolíme, opepříme a jemně poprášíme grilovacím kořením. Restujeme na pánvičce ze všech stran.

Postupně přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a na kolečka nakrájený pórek. Vše důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi 15 minut.

Pro zpestření chuti můžeme přidat i cherry rajčátka, která ale nejdřív zbavíme slupky. Hotovou směs přimícháme k těstovinám, důkladně promícháme a můžeme podávat.

Dobře chutná též s dresinkem z nízkotučné zakysané smetany a stroužkem česneku. Podáváme buďto ještě za tepla anebo vychlazený z ledničky, dobrou chuť!

Počet porcí: 4