Sdílej se svými přáteli...

Vařený lilek s rýží

Doba přípravy: 25 minut
Druh: oběd

V tomto jednoduchém a při tom zdravém receptu dominuje lilek, který je původem z teplé Východní Indie, kde znají jeho blahodárné účinky – snižuje cholesterol v krvi, podporuje činnost jater, apod.

Před konzultací
−16 kg

Analýza vašeho těla na certifikovaném přístroji


Vzorový jídelníček pro kontrolu vaší ideální váhy


60 minut s nutričním specialistou


Chci vědět více!
Dnes za akční cenu 200 Kč
Původní cena konzultace: 600 Kč

Postup:

Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme. Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli. Počkáme až cibule zesklovatí a přisypeme hlívu, kterou si předem nakrájíme na menší kousky a osolíme. Hlíva ústřičná je poměrně dlouhou dobu tuhá a proto ji necháme pod pokličkou asi 10 min dusit. Po změknutí přidáme nakrájený lilek a také necháme chvíli dusit. Na závěr přidáme pepř, tymián a nadrobno nakrájenou čili papričku. Vše podáváme s rýží basmati, kterou si můžeme připravit v troubě.

Na jeden hrnek rýže budeme potřebovat jeden a půl hrnku vody. Osolíme, přidáme 1-2 hřebíčky a 2 kuličky černého pepře. Rýži pečeme do vyvaření veškeré vody asi 20 min na 180°C.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1ks cibule
  • 2 ks lilku
  • 250g hlívy ústřičné
  • Lžíce olivový olej
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Tymián
  • 1 ks červené čili papričky
  • 1 hrnek rýže basmati
  • 2 kuličky černého pepře
  • 2 ks hřebíčku

Na nic nečekejte. Objednejte se do Světa zdraví dnes za akční cenu 200 Kč.
Běžná cena za konzultaci je 600 Kč. Udělejte první krok již dnes!
Chci konečně zhubnout
O hubnutí v NUTRIADAPT jste mohli slyšet v těchto médiích: E15.cz Blesk Katka Cosmopolitan ProŽeny.cz Lidové noviny Rytmus Života Nova ČT1 Žena a život