Postup:
Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme. Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli. Počkáme až cibule zesklovatí a přisypeme hlívu, kterou si předem nakrájíme na menší kousky a osolíme. Hlíva ústřičná je poměrně dlouhou dobu tuhá a proto ji necháme pod pokličkou asi 10 min dusit. Po změknutí přidáme nakrájený lilek a také necháme chvíli dusit. Na závěr přidáme pepř, tymián a nadrobno nakrájenou čili papričku. Vše podáváme s rýží basmati, kterou si můžeme připravit v troubě.
Na jeden hrnek rýže budeme potřebovat jeden a půl hrnku vody. Osolíme, přidáme 1-2 hřebíčky a 2 kuličky černého pepře. Rýži pečeme do vyvaření veškeré vody asi 20 min na 180°C.
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1ks cibule
- 2 ks lilku
- 250g hlívy ústřičné
- Lžíce olivový olej
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Tymián
- 1 ks červené čili papričky
- 1 hrnek rýže basmati
- 2 kuličky černého pepře
- 2 ks hřebíčku