Zapečený květák

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, květák důkladně opláchneme vodou a rozdělíme na růžičky. Oloupeme si brambory, které krájíme na úzké plátky a polovinu z nich poklademe na dno zapékací mísy (pekáče). Navrch poklademe všechna kolečka cibule a dále kousky květáku. Celé  posolíme, opepříme a úplně nakonec poklademe zbylým bramborem. Ještě můžeme znovu okořenit. Celé zalijeme smetanou. Pečeme při 180 °C zhruba 30 minut nebo do měkka. 5 minut před vytažením z trouby ještě posypeme sýrem.

Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1/2 květáku
  • 5 větších brambor
  • nízkotučná smetana
  • 1 střední cibule
  • nastrouhaný eidam na posypání
  • sůl a pepř