Zapečený lilek

Postup:

Lilek pokrájíme na velmi malé plátky, asi půl cm široké. Připravené pečivo rozmixujeme. Bazalku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a smícháme s pečivem do jedné směsi. Dále si nakrájíme rajčata na plátky. Lilek osušíme a zbavíme přebytečné vody. Pokládáme jej na plech a na něj dáváme kolečka rajčete. Zeleninu osolíme, opepříme a posypeme směsí z bylinek a rozmixovaného pečiva, kterou jsme si vytvořili předtím. Pokapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě pečeme asi na 200 stupňů Celsia. Po 45 minutách vyndáme. Podáváme nejlépe jako přílohu k masu nebo jako studený pokrm.

Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 ks lilku
  • 3 ks rajčat
  • 3 ks housek/rohlíků
  • česnek 2 stroužky – podle chuti
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • může být i troška sýru