Postup:
Lilek pokrájíme na velmi malé plátky, asi půl cm široké. Připravené pečivo rozmixujeme. Bazalku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a smícháme s pečivem do jedné směsi. Dále si nakrájíme rajčata na plátky. Lilek osušíme a zbavíme přebytečné vody. Pokládáme jej na plech a na něj dáváme kolečka rajčete. Zeleninu osolíme, opepříme a posypeme směsí z bylinek a rozmixovaného pečiva, kterou jsme si vytvořili předtím. Pokapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě pečeme asi na 200 stupňů Celsia. Po 45 minutách vyndáme. Podáváme nejlépe jako přílohu k masu nebo jako studený pokrm.
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 ks lilku
- 3 ks rajčat
- 3 ks housek/rohlíků
- česnek 2 stroužky – podle chuti
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- může být i troška sýru