Zapečený losos

Postup:

Lososa umyjeme ve studené vodě, kde ho můžeme nechat chvilku odpočinout. Následně si z citronu vymačkáme šťávu. Tou pokapeme lososa a osolíme. Solí šetříme. Opět plátky masa necháme odpočinout. Připravíme si zatím pánev. Na středně rozehřáté pánvy rozpustíme máslo (máslo lze nahradit sádlem) a vložíme najemno nasekaný tymián, pterželku a bazalku. Hned bude následovat losos, kterého jsme obalili v hladké mouce a pečeme z obou stran. Obracíme vždy pouze 1x! Připravíme si pekáček, kam vložíme hotové plátky lososa spolu s bylinkami a celé polijeme rozšlehanou směsí smetany a vajec. Nakonec navrch položíme plátky sýru. Předehřejeme  troubu na 180 stupňů a lososa pečeme dozlatova.

Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 porce čerstvého lososa
  • 2 vejce
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce smetany na šlehání
  • 1 lžíce bazalky, tymiánu, petrželky
  • 1 citron
  • hladká mouka na obalení