Postup:
Lososa umyjeme ve studené vodě, kde ho můžeme nechat chvilku odpočinout. Následně si z citronu vymačkáme šťávu. Tou pokapeme lososa a osolíme. Solí šetříme. Opět plátky masa necháme odpočinout. Připravíme si zatím pánev. Na středně rozehřáté pánvy rozpustíme máslo (máslo lze nahradit sádlem) a vložíme najemno nasekaný tymián, pterželku a bazalku. Hned bude následovat losos, kterého jsme obalili v hladké mouce a pečeme z obou stran. Obracíme vždy pouze 1x! Připravíme si pekáček, kam vložíme hotové plátky lososa spolu s bylinkami a celé polijeme rozšlehanou směsí smetany a vajec. Nakonec navrch položíme plátky sýru. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a lososa pečeme dozlatova.
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 porce čerstvého lososa
- 2 vejce
- 4 plátky tvrdého sýra
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce smetany na šlehání
- 1 lžíce bazalky, tymiánu, petrželky
- 1 citron
- hladká mouka na obalení